Tényleg imádják a befektetők az alacsony kamatokat?

Újabb 183 milliárd forinttal nőtt a lakossági magyar állampapírok mérete. Az áprilisi hónapot is ismét nagy sikerrel zárták az állampapír eladások, amivel 4249,8 milliárd HUF-ra emelkedett a forintos és 4822,9 milliárdra a teljes lakossági kézben lévő állampapír állomány.

Update: Túl az 1.000 milliárdon az értékesített állampapírok mértéke. Ezzel a számmal fél év alatt teljesült az éves cél.

Vezetnek a Prémium Magyar Államkötvények a 3-5 évben gondolkodók körében. Ez jól jelzi, hogy napjainkban, a több szempontból is instabil piaci körülmények között a befektetői igények rövid és közép távon is a biztonságot keresik.

Csökkenő kamatok mellett tovább nő az érdeklődés. Az elmúlt években érezhető folyamatos kamatcsökkenésnek kettős hatása van. Egy részről a befektetők elkezdtek alternatív megoldásokat keresni a pénzüknek. A korábban nyugodt és türelmes befektetők egy részének a zsebében kinyílt a bicska a 0 körüli kamatok láttán. Ők olyan megoldásokat keresnek, ahol a hozamokat nem mikroszkóppal kell keresgélni.

Másrészről a csökkenő kamatok miatt még a kevés is felértékelődött. Mint azt a friss kötvényeladásokból is lehet látni, a kamatcsökkentés híre növelte az érdeklődést. Az emelkedő vásárlások között az húzódik meg, hogy a befektetők egy része úgy látta, hogy a 2,25% még mindig több mint a 2%.

Ennek köszönhetően felállt az a bizarr helyzet, hogy a rekord alacsony Forint kamatok mellett, rekord magas a lakosság állampapír vásárlása. 

Elégedetlen vagy a banki kamatokkal?

Igen, tájékoztatót kérek magasabb kamatú állampapírokról.

Többet akarsz tudni állampapírokról? Ajánlom a következő cikkeket is:

Így érj el 5% feletti kamatot államkötvényekkel

9 titok az állampapírokról, amit nem tudtál idáig

3 lehetőség, hogy állampapírt vásárolj

 

Forrás: http://www.allampapir.hu/hirek_183_milliard

http://www.allampapir.hu/hirek_ezermilliard