Szeptember első teljes hete bejelentésekben gazdag időszakot eredményezett, amely turbulens piaci mozgásokkal párosult. Szerdán lehullott a lepel az Apple legújabb eszközeiről, köztük az IPhone 7-et és az új Apple Watch-ot bemutatását várták a legjobban. A befektetőket azonban közel sem sikerült meggyőznie a tech óriásnak, így csak jelentős veszteséggel sikerült a hetet zárnia. (Részletes elemzést az elmúlt 3 év bejelentéseiről itt olvashat: http://inwestblog.hu/az-apple-tundoklese-es-bukasa/  )

Ami viszont ennél is nagyobb jelentőséggel bír, hogy a minden hónap első hetének péntekén bemutatott amerikai munkaerő piaci adatok közül a legfrissebb rendkívül gyengére sikerült. Ez komoly jelzést jelent a FED részére is, ezáltal minimálisra csökkenti annak esélyét, hogy szeptemberben kamatot emeljen Amerika.

Több elemzés is napvilágot látott a Commerzbank tollából, amely kilátásba helyezi, hogy Magyarország jövőre a 0,9%-ról akár 0,5%-ra vághatja az alapkamatot, ezzel jelentősen begyengítve a forintot, amely akár 330 forintos értékig repülhet az euróval szemben. A múlt héten a forint fél éves csúcsra emelkedett, amely távlatból igen nehéz elképzelni az előrejelzésben írt szintet, habár az elemzés már év végére 322 forintos keresztárfolyamról szól. Lássuk be, ez az árfolyamszint a gazdaság jelenlegi teljesítményét figyelembe véve sokkal reálisabbnak tűnik, mint a további erősödés esélye a 305-ös szint felé.

Ilyen esetben Ön 2 dolgot tehet:

  1. Nem tesz semmi, forintban tartott befektetéseihez nem nyúl.
  2. A meglévő deviza befektetéseinek összegét tovább növeli a kedvező átváltási árfolyam miatt és már év végén jelentős profitot ér el, illetve amennyiben még nem rendelkezik a forintnál értékállóbb befektetéssel, kérjen szakemberektől információt az elérhető lehetőségekről.

A második opció esetén nem csak a kedvező árfolyam érték által érhet el magasabb profitot, hanem például egy USD vagy EUR befektetés esetén ugrásszerűen megnő a választható eszközök mennyisége. Így nem csak magasabb profitot, de magasabb biztonságot is nyújthat a változékony piacon megtakarításának.

A különbséget egy bevásárláshoz tudnám hasonlítani. Tegye fel a kérdést, hogy egy nagybevásárlást hol tud hatékonyabban zárni: a sarki fűszeresnél, vagy egy hipermarketben?

Az Inwestmentors ezeket a lehetőségeket kínálja az Ön számára!