Nem vitás, komoly kihívások előtt áll az európai gazdaság!

Theresa May brit kormányfő végre a tegnapi nap bejelentette, hogy a Brexitről szóló tárgyalásokat jövő év márciusában kezdi meg. Az elhúzódó egyeztetések hatásai jelentős károkat és masszív értékcsökkenést eredményezhetnek a font pozícióknak, így érdemes ezeket a kitettségeket idejében átgondolni. A befektetők minden körülmények között biztonságra törekednek, ami egyértelműen leképezhető az EUR/GBP és a GBP/USD árfolyamokon.

Az egységes európai fizetőeszköz a Brexit ellenére stabilabbnak mondható, azon felül is, hogy a korlátlan pénznyomtatás még mindig nem hozta meg a rég várt gazdasági élénkülést, így az Európai Központi Bank tartani fogja magát az expanzív pénzügyi politikához.

Tetejébe még az európai bankoknak a válság óta nem sikerült megreformálniuk hitelezési és strukturális politikájukat, amely ragályként fertőzheti az öreg kontinens intézeteit. A gazdasági sajtó hetekig cikkezett az olasz bankrendszer stressz tesztjéről, amely végül megmagyarázhatatlan okok miatt „megfeleltet” kapott, de nyílván a lappangó problémákat, pl: a rossz hitelállományok kihelyezésének problémakörét nyílván hosszú időbe telik megoldani.

A 2008-as válság utórezgései több európai nagybankot mostanra ért el és az amerikai igazságügyi minisztérium szigorú döntése értelmében több Bank óriást, köztük a Credit Suisset, Barclayst, Deutsche Bankot is kemény bírsággal sújthat. Az ilyen határozott lépések minden esetben jelzés értékül szolgáltnak a többi bankra és egyéb gazdasági szereplőkre nézve egyaránt, hiszen egy globális bankválság futótűzként söpörhet végig.

Ezért kell a Deutsche Bank esetét kiemelten kezelni.

Az elmúlt években a bank körül jelentősen fogyatkozott a levegő, hiszen számos visszaélés, csalás és hibás döntés került azóta napvilágra, amelyet a piac nem győzött „honorálni”. A bank papírjai 36 éves mélypontra süllyedtek, ezzel negatív rekordot eredményezve az intézmény életében. Amennyiben kíváncsi a legfontosabb botrányokra a Deutsche Bank működésével kapcsolatban, az alábbi linkre kattintva bővebb információkat kaphat szakmai blogunkon keresztül:

http://inwestblog.hu/deutsche-bank-osszeomlasanak-rovid-tortenete/

Konklúzióként szolgáljon az Ön számára, hogy banki értékpapírokat roppant körültekintéssel és maximum csak hosszú távra válasszon, hiszen az elmúlt 10 évben többször láttunk már olyat, hogy egy pénzintézet tartósan beleragadt 1 USD szint alá (pl: AIG), vagy teljesen csődbe ment.

Amennyiben ki szeretné használni a jelenleg uralkodó pozitív piaci hangulatot, valamint szívesen realizálna magas osztalékot válságálló részvényekből, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma és kérje a legígéretesebb lehetőségek bemutatását!