Ma estig vártam a hírlevél megírásával. Jogosan kérdezheti, hogy miért?

Azért, mert az idei év politikai, gazdasági változásait az esetek felében nem követte megszokott, prognosztizálható piaci mozgás, amit az Olasz népszavazás is alátámasztott.

Európa harmadik legnagyobb gazdasága elutasította Matteo Renzi alkotmányos reformjait, amely kudarc a pozíciójába is került. Renzi megy, az Euró (ma) szárnyal! Ki érti ezt?

Ezzel együtt természetesen felerősödnek az Euró szkeptikus hangok is, hiszen Olaszország gazdasága, bankszektora egyre meredekebben csúszik lefelé, amelyet csak egy erős kormánnyal és reformokkal lehetne megállítani. Erre azonban még várni kell, hiszen a választást követően több politikai forgatókönyv is életbe lép. A legkockázatosabbnak mindegyik között az előrehozott választásokat tartják, hiszen amennyiben az Öt Csillag Mozgalom kerül hatalomra, úgy országukat akár ki is vezethetik az EU-ból. Azt gondolom, abban mindenki egyet ért, hogy ez már valódi károkat okozhat az öreg kontinens amúgy is alulértékelt állapotának.

A népszavazás amúgy se jött jókor. Ezt a piac már jó előre jelezte, többek a 10 éves államkötvény drasztikus hozamcsökkenésével, amely megítélés kihatással volt az európai részvény és kötvény piacokra teljesítményére is.

Amennyiben az Olaszok gyorsan nem hozzák rendbe a károkat, a 3 hitelminősítő elkezdheti bóvli kategóriába sorolni az országot.

Európa vesszőfutása továbbra sincsen kihatással Amerika önfeledt emelkedésére, amit  többek között a kedvező munkanélküliségi adat is segített. Ezen felül az amerikai részvénypiacok kedvezően fogadták az OPEC megállapodást is, miszerint 1,2 millió hordóval szorítják vissza a napi termelést.

Európa és Amerika piaci helyzetét leginkább a tektonikus lemezek távolodásához tudnám hasonlítani, ami nem csak az állóvizet kavarja fel, hanem komoly károkat is okoz a környezetnek. Ilyen látványos piaci helyzetben az első és legfontosabb tanács: Maradjon nyugodt!

Annak érdekében, hogy átgondoltabb befektetési döntéseket és valódi kockázatcsökkentést élvezzen, megszerveztük év végi webinár előadásunkat, amelyet csütörtök este tekinthet meg 19:00 órai kezdettel.

Ezen felül bepillantást engedünk, hogy a jelen gazdasági helyzetben milyen globális piaci lehetőségek rejlenek az Ön számára. Többek között megmutatjuk, hogyan érhet el kötvénnyel 4-6% feletti hozamot, miközben pénzét magasabb biztonságba helyezi?!

Az alábbi linkre kattintva jelentkezzen az előadásra:  
https://attendee.gotowebinar.com/register/6541825183923651841

Az előadást Horváth Attila vezető privát banki tanácsadó tartja. Az elő élőben válaszol az Ön által feltett kérdésekre is!

A résztvevők száma korlátozott, már csak 17 helyet tudunk biztosítani. A nagy érdeklődésre való tekintettel minél hamarabb adja le jelentkezését!

Kattintson az alábbi linkre, és adja meg keresztnevét, vezetéknevét és e-mail címét, melyre automatikusan elküldjük a belépéshez szükséges adatokat.

https://attendee.gotowebinar.com/register/6541825183923651841
Jelentkezését válaszlevél esetén is rögzítjük. Válaszlevelét küldje el az info@inwestmentors.hu email címre.