Amennyiben Ön rendszeres olvasónk megszokhatta már, hogy az általános piaci összefüggéseket, a várható változásokat, lehetőségeket és ezek befektetésére gyakorolt hatását merőben új, sokszor szokatlan módon mutatjuk be. Tesszük ezt mindazért, mert tapasztalatunk alapján komoly szakadék tátong aközött, amilyen lehetőségeket a legtöbb befektető kihasznál, és amit valójában ki tudna használni!

 

A betétszámlák és az államkötvények nullához közeli kamatlábai mellett az 5 éves futamidejű Prémium Magyar államkötvény 4,05%-os rekord hozama már kiemelkedőnek számít, azonban minden leendő ügyfelünk tágra nyitja a szemét, amikor tájékoztatónk során, egyedülálló módon bemutatjuk az 5,75%-os és a 7,625%-os Magyar államkötvényeket. Ezeket a papírokat 2013-ban és 2011-ben kibocsájtották ki, dollárban.

 

Hogyan használhatja ki ezeket a papírokat?

 

A rekord alacsony kamatkörnyezet méregfogát többek között úgy húzhatjuk ki, hogy korábban kibocsájtott, magasabb kamatozású állam, vagy vállalati kötvényeket teszünk elérhetővé ügyfeleink részére, a másodlagos kötvénypiacról. Ez is része a privát banki szolgáltatásunknak.

Az elérhető minőség!

 

Napjaink változékony piaci környezetében különösen nagy hangsúlyt kap ügyfeleink valós helyzetének, céljainak, kockázatvállalási hajlandóságának vizsgálata, hogy a megfelelő értékpapírokat a megfelelő kockázati súlyozással érjék el és megértsék ezek jelentőségét.

 

2017-től az Ön igényeire szabott portfóliónak most már nem egy elérhetetlen lehetőségnek kell lennie, hanem alapvető elvárásnak, már néhány millió forint befektetési összegtől!

 

Fókuszban az Ön igényei

 

Az Osztrák Partner Bank értékpapír-elemzési részlege, szakértők bevonásával egy új keretrendszert, a Fókuszkönyvet fejlesztette ki részvények, kötvények, befektetési alapok értékelésére. Mielőtt ezek a papírok az Ön portfóliójába kerülnének, az alábbi kritériumok alapján vizsgálják meg ezeket:

 

– abszolút és relatív teljesítményadatok
– független szakértők által készített kockázati besorolás
– kereskedett mennyiség
– piaci kapitalizáció
– technikai elemzések
– mérlegadatok
– egyéb pénzügyi mutatószámok

 

A technikai és a fundamentális jelzőszámokon kívül figyelembe vesszük a klasszikus minőségi mutatókat, melyek a befektetők számára közép- és hosszú távú befektetési elképzelések esetén döntő fontosságúak. Ilyen például a fenntarthatóság.

 

A múltban elért hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve, azonban lehetővé teszik a vállalat eddigi teljesítményének objektívebb megítélését. A vállalatok, amelyek évtizedeken keresztül növekvő osztalékot fizettek, bebizonyították, hogy az üzleti modelljük sikere fenntartható.

 

A másik fontos szempont lehet a piacvezető pozíció, amely egy vállalat számára komoly stabilitást jelent.

 

Az Ön választását is megkönnyíti, ha egy olyan cég papírjaiba fektet, amelyben bízik, így az árfolyam ingadozás hatásait is sokkal könnyebb elviselni. Az átmeneti veszteség a 2001-es és a 2008-as a válság idején nem vezetett pl.: a Coca-Cola, a BMW, a McDonalds jó hírnevének elvesztéséhez. Ezzel szemben a kis vállalatok, vagy a fejlődő piacokra koncentrált befektetési stratégiák jelentős része még az elmúlt évek brutális bika piacai ellenére is még veszteségben vannak.

 

Ön miért is ne fektetné pénzét a legjobb kötvényekbe, részvényekbe és befektetési alapokba?

 

A másik fontos szempont egy portfólió összeállításánál: a diverzifikáció!

Ez a kulcsa annak, hogy a biztonság fokát valóban magas szintre emeljük és a fenn említett (természetes) piaci változékonyságot, kockázatokat minimalizáljuk.

A befektetési eszközöket széles választékból állítjuk össze, adott esetben, több devizában is. Ezt segíti a Partner Bank egyik fontos alapelve, amely szerint semmilyen körülmények között sem lehet az ügyfél összvagyonának 5%-nál többet egy egyedi értékpapírba, vagy az összvagyon több mint 10%-át egyetlen befektetési alapba, vagy ETF-be fektetni, mivel ezáltal szükségtelenül magas kockázatnak teszi ki magát. A befektetések különböző befektetési osztályokba történő diverzifikálása és az ezáltal elért kockázatcsökkentés hatékony védelemnek számít a nem kívánt piaci változások esetén.

Másrészről, a kockázatok ellenére is helyesebb döntés a tőkét befektetni, mint kockázatmentesen ugyan, de a kamatokról lemondva az inflációnak (és a magas költségeknek) kitenni.

 

Ez a filozófia vezeti privát bankárainkat is a papírok bemutatásánál, még a kockázatosabb eszközöknél is konzervatív gondolkodást pártfogoljuk.

 

Az InwestMentors által milyen egyéb szolgáltatásokat élvezhet Ön is magyar emberként?

 

– Osztrák Privát banki háttér (AAA minősítés)
– 3 pénzügyi felügyelet által nyújtott védelem
– Osztrák betétbiztosítás (100.000 EUR)
– Személyre szabott tanácsadás (MIFID II)
– Több mint 70.000 befektetési alap és 85.000 értékpapír
– Rugalmas kondíciók
– 100% hozzáférhetőség, 100% átláthatóság

 

Tekintse meg, hogy az Osztrák befektetési környezet milyen személyes előnyöket tartogat az Ön számára is, és vegye fel most magyar privát bankárainkkal a kapcsolatot.