Ahogy azt már megszokhattuk, a friss híreket bemutató gazdasági weboldalak többsége összességében pesszimista hangulatot tükrözött még egy olyan kiváló befektetői évben is, mint amilyen a 2017 volt. (Sajnos a jó hír legtöbbször, nem hír!)

Annak ellenére teszik mindezt, hogy a gazdasági stabilitás, fogyasztás, foglalkoztatás, részvényárfolyamok globálisan nőttek, sőt, csúcsokat döntöttek.

 

Például egy évvel ezelőtt az európai piacokat sokan egy düledező tákolmányhoz hasonlították, amelyben eluralkodott a széthúzás és a gazdasági instabilitás. Az idei év bőven osztogatott pofonokat az euro szkeptikus hangoknak is, hiszen az összes választásból megerősödve, győztesként került ki az öreg kontinens. Ezek a hatások mind feljebb és feljebb lökték részvénypiacokat és az Euró árfolyamát. (EUR/USD árfolyam 2017.01.02.-én: 1.05, a mai napon: 1.17) Ezekről a folyamatokról ideje korán több hírlevelünkben is részletes figyelmeztetést adtunk Önnek: https://goo.gl/sHQVcU

 

Ugyanakkor számos alkalommal arra is felhívtuk a figyelmet, hogy aki továbbra is bankjában kívánja parkoltatni megtakarításait, annak silány befektetési termékeitől (betét, pénzpiaci alap, egyéb alapok alapja, stb.) várva a kamatok eljövetelét, sajnos csalódniuk kell.

Ami biztos, hogy jövőre Magyarországon és az EU-ban is maradnak a hangyányi kamatok, így napjainkra már az értékpapír számlán elhelyezett befektetések, portfóliók pontosan ugyanolyan elengedhetetlenné váltak, mint a folyószámla vagy a dombornyomott kártya.

 

Akik így döntöttek és hallgattak a szakmai tanácsunkra, ma már szemmel látható nyereséggel tudják zárni ezt a befektetési évet is, ráadásul adómentesen.

A gazdaság jelen állása szerint jövőre sem kell recesszió miatt izgulnunk, de a felívelés mértéke akár látványosan is csökkenhet és természetesen adódhatnak váratlan fordulatok is, ezért aszakmai támogatás továbbra is elengedhetetlen!

 

Azok a befektetők, akik részvényeket vásároltak az elmúlt években látványos emelkedést érhettek el, alacsony volatilitás mellett. Ilyenkor érdemes a nyereséget realizálnia és ebből az összegből új részvényeket, kötvényeket, alapokat vásárolnia, vagy növelni a készpénz állományát. (Ha ez utóbbit választja, az esetleges piaci korrekciókra rendkívül hatékonyan képes majd reagálni, hiszen jó minőségű részvényeket, alapokat tud relatív olcsóbban megvenni – mint azt napjainkban tehetné.)

Bármelyik megoldást is választja, mindegyik egy célt szolgál: a magasabb biztonságot.  

 

És hogy milyen lehetőségeket tartogat az Ön számára a következő év?

 

Erről fog szólni csütörtöki hírlevelünk!