Az elmúlt évek mozgalmas pénzügyi változásai sem hoztak megváltást a legtöbb megtakarítással rendelkező magyar ember számára. A rekord alacsony kamat, ingatlan lufi és a brókerbotrányok által tarkított kép nem sok alapot biztosít a kiszámítható tervezésnek. A vicc kedvéért megemlíthetjük még a párnacihát is, amely „megoldást” még mindig sokan az egyik legbiztosabb megoldásnak tartanak, holott belegondolva kizárólag csak a paranoiás emberek számára adhat megnyugvást – egy darabig…

Mit tehetünk?

Nem véletlen tehát, hogy az állampapír eladás csúcsokat dönt idén is, hiszen a 2-3%-os kamat még mindig jobb megoldásnak számít a vicces betéti kamatoknál, vagy a hazai befektetési alapok erősen változó és piaci átlagot alulmúló teljesítményéhez képest.

Ennél azonban létezik még jobb megoldás!  

Akik fejben is lebontották már a vasfüggönyt és pénzüket már évekkel korában kimenekítették Magyarországról, azok számára például: Svájc, Németország, vagy a legkézenfekvőbb célpontként számon tartott Ausztria megnyugtató környezetet biztosít. Az ország pénzügyi kultúrája tökéletes hátteret biztosít a megtakarítások átlátható gyarapítására, amely számos ponton szélesebb lehetőséget biztosít a vagyon gyarapítására. Erről részletesen az előző cikkemben írtam: http://inwestblog.hu/362-2/

Ausztria a hagyományokon alapuló pénzügyi stabilitás országa, ahol napjainkban a felügyelet 700 különböző bankot szabályoz, közel 4300 fiókteleppel. Ezek között is előkelő helyet foglalnak el a magán bankok, akik messzemenőkig híresek személyre szabott, prudens szolgáltatásaikról és válogatott ügyfélkörükről. Hazánkban is komoly népszerűségnek örvendő Osztrák bank, a linzi központú Partner Bank AG.

 

A Partner Bank háttere

Ha átléptük az Osztrák határt gyorsan felejtsük el az itthon megszokott ügymenetet, bóvli besorolású bankrendszert és szegényes termékpalettát, hiszen egy kis utánajárással számos új szolgáltatással és a privát bankokra jellemző globális szemlélettel találkozhatunk, már alacsonyabb összegnél is. Úgy gondolom, hogy a személyes, szakmai tanácsadásra a jelenlegi kamat, illetve gazdasági környezetben különösen nagy szükség van.

A Partner Bank AG esetében még a határt sem kell átlépni, hiszen a pénzintézet közel 10 éve magyar pénzügyi  tanácsadókkal, partnerekkel Magyarországon is tevékenykedik, akik az Osztrák bankrendszer magas (AA) biztonságát és kultúráját teszik elérhetővé a hazai ügyfelek számára. Tevékenységét határon átnyúló szolgáltatásként végzi, az MNB szabályozása alapján. A bank központja Linzben, a Goethestrasse 1a-ban található, egy 5 emeletes irodaházban, ahonnan a bank Ausztrián kívül további 5 országban igazgatja tevékenység.

A befektetés egyik legfontosabb része, hogy az intézet, ahova a pénzt elhelyezzük, magas biztonságot nyújtson. A Partner Bank független befektetési bankként, vagonkezelőként üzemel és értékpapír szolgáltatásra, valamint fizikai arany kezelésére, tárolására specializálódott. A hagyományos platformokkal szemben, nem közvetítő, hanem önálló letéti bankként üzemel. Ez annyit jelent, hogy az Ön értékpapír számláján vezetett befektetési összeget a bank elkülöníti saját vagyonától, ezáltal Önnek korlátlan tulajdona van számlája felett, szemben egy kereskedelmi bankkal, ahol egy bankcsőd esetén a befektetési összeg a bank vagyonát képezi.

Működését a következő felügyeletek ellenőrzik:

Osztrák Nemzeti Bank
Oesterreichische Nationalbank, Otto-Wagner-Platz 3, 1090 Wien
Osztrák Pénzügyi felügyelet
Finanzmarktaufsicht (FMA), Otto-Wagner-Platz 5 A-1090 Wien

Osztrák betétbiztosítási alap
Einlagensicherung der Banken & Bankiers GesmbH,  Börsegasse 11  1010 Wien

Tagja az osztrák Bankok és Bankárok Szövetségének

 

A bank szolgáltatásait magyar emberként kihasználva automatikusan az Osztrák betétbiztosítási alap védelme alá tartozunk, tehát kikerülünk a hazai OBA/BEVA hatásköréből. Ezen felül Ausztriában a banktitok alkotmányjogilag védett.

A Partner Bank stabilitását jelzi, hogy a legtöbb európai bankkal szemben 2015-ben is nyereséget tudott felmutatni működése során és jelentős piaci jelenléte ellenére még mindig dinamikusan növekszik. Nagy hangsúlyt fektet szociális szerepvállalására is, amely során a fejlődő országokban élő fiatalok képzését támogatja.

 

A Partner Banknál nem luxus a magas szolgáltatási színvonal, alap követelmény!

Ausztriában központilag határozzák meg az ügyfelek befektetésének védelmét, amely alappillérének a MIFID II (http://inwestblog.hu/befektetesi-biztonsagi-ov-kezdoknek-avagy-mifid-szabalyozas-udvozitese/) szolgál. Ezen felül nagy hangsúlyt fektetnek a diverzifikációra, mivel a jövő nem előrelátható. A kockázatok porlasztásával az ügyfél befektetésének eredménye ellenállóbb és kiegyensúlyozottabbá válik. A Bank belső szabályzatba foglalta, hogy semmikor sem szabad az ügyfél összvagyonának 5%-nál többet egy eszközosztályba, vagy az összvagyon több, mint 10%-át befektetnie, mivel ezáltal szükségtelenül magas kockázatnak teszi ki vagyonát. Gondoljunk csak bele, hogy a hazai gyér befektetési környezetben hogyan tudnánk kivitelezni ilyen szigorú szabályt… DE egy biztos: Nem lenne ennyi bróker botrány károsult!

A Partner Bank AG közel 70.000 befektetési alapot és közel 80.000 egyedi értékpapírt tesz elérhetővé ügyfelei számára, ahol a szigorú kockázatporlasztás könnyedén, magas megtérüléssel elvégezhető. Nagy hangsúlyt helyeznek az értékteremtésre, értékmegőrzésre és a személyes kapcsolatok ápolására, hiszen az ügyfelek a bőség zavarától hirtelen döntésképtelenné válnak. Ebben segít a bank egyedi FÓKUSZ KÖNYVE, amely előszűri és közérthető formában, releváns információkkal könnyíti meg a laikus befektető döntését.

Ön a fókusz könyv által egy meglehetősen széles befektetési spektrumból választhat, mivel a Partner Bank lehetővé teszi a sikeres bel- és külföldi értékpapírokhoz és elit alapokhoz, továbbá a minőségi (blue chip) részvényekhez, kötvényekhez, certifikátokhoz való hozzáférést. A bank függetlensége meghatározó abban, hogy az ügyfél a lehető legjobb befektetési tanácsadásban részesüljön, tehát részrehajlás nélkül teszi elérhetővé a bank a termékeit. A Partner Banknak komoly tapasztalata van a bizonyítottan sikeres befektetési know how átadásában, amelyet a bank magyar tanácsadói is közvetítenek a hazai befektetők felé.

Minden ügyfélnek letétje saját néven vezetett osztrák értékpapír számlán (IBAN) kerül vezetésre, amelyre a befektetés teljes futamideje során, saját web irodáján keresztül, a nap 24 órájában megtekintheti befektetése aktuális egyenlegét és az összes tranzakciót.

Annak érdekében, hogy az Ön pénze valóban rendelkezésére álljon a nem várt helyzetek esetén is bármikor hozzáférhet részlegesen, vagy a teljes letéthez egyaránt. Ezen felül egyedi igényeket is megfogalmazhat rendszeres kamatfizetésre, ezáltal befektetése még pontosabban illeszkedik elvárásaihoz. Határozza meg Ön befektetésének futamidejét!

A Partner Bank AG a kezdetek óta az alábbi 3 pillérre építi tevékenységét:

Bizalom.

Minőség.

Függetlenség.

 

Fontos megjegyeznünk, hogy a szigorú szabályozási környezet miatt bizonyos esetekben a bank elutasíthatja a számlanyitást, ezáltal a befektetési környezet kihasználását.

 

Hogyan használhatja ki a bank szolgáltatását?

A szolgáltatás részleteiről kérjen bővebb tájékoztatást tanácsadóinktól: 

https://inwestmentors.hu/kapcsolat/