Az elmúlt években tapasztalható rekord alacsony kamatok, ingatlan lufi és a brókerbotrányok, egyéb pénzügyi visszaélések által tarkított kép nem sok alapot biztosított az Ön kiszámítható pénzügyi tervezésének. A vicc kedvéért megemlíthetjük még a párnacihát is, amely „megoldást” még mindig sokan az egyik legbiztosabb megoldásnak tartanak…

Mit tehet ezek ellen? 

Nem véletlen tehát, hogy az állampapír eladás csúcsokat dönt, hiszen a 2-3%-os kamat még mindig jobb megoldásnak számít a vicces betéti kamatoknál. Ide sorolhatjuk mér a méltatlanul népszerű pénzpiaci alapokat is, amelyek szinte kivétel nélkül infláció alatt teljesítenek már jó ideje.

Ezeknél azonban már jó ideje léteznek jobb befektetési megoldások is!  

Akik fejben is lebontották már a vasfüggönyt és pénzüket már évekkel korában kimenekítették Magyarországról, azok számára például: Svájc, Németország, vagy a legkézenfekvőbb célpontként számon tartott Ausztria megnyugtató környezetet biztosít.

Hol tart most Ausztria gazdasági és milyen életszínvonal jellemzi az országot?

Kattintson IDE és ismerje meg!

Ausztria pénzügyi kultúrája tökéletes hátteret biztosít a megtakarításai átlátható gyarapítására, amely számos ponton széles lehetőséget biztosít az Ön vagyonának gyarapításához. Tudjon meg még többet erről ITT!

A “sógor” a hagyományokon alapuló pénzügyi stabilitás országa, ahol napjainkban a felügyelet 700 különböző bankot szabályoz, közel 4300 fiókteleppel. Ezek között is előkelő helyet foglalnak el a magánbankok, akik messzemenőkig híresek személyre szabott, prudens szolgáltatásaikról és válogatott ügyfélkörükről.

Ezt, a korábban Magyarország részére elzárt világot a linzi központú Partner Bank működése szakított meg. A privát bank az egyetlen olyan hazánkban is működő értékpapír szolgáltató, akinek MNB regisztráció engedélyezi a hazai működését. Ennek ellenére bankfiókkal hazánkban még se rendelkezik, így Ön befektetőként rögtön Ausztriában tudja fialtatni befektetését.    

Partner Bank központja Linzben található.

Így a Partner Bank az Osztrák bankrendszer magas (AA) biztonságát és kultúráját teszik elérhetővé.

A bank központja Linzben, a Goethestrasse 1/a-ban található, egy 5 emeletes irodaházban, ahonnan a bank Ausztrián kívül további 5 országban igazgatja tevékenység. 

A Partner Bank működéséről 2019-ben részletes cikket írt az osztrák Forbes, amelyet ITT olvashat.

A befektetés egyik legfontosabb része, hogy az intézet, ahova a pénzét elhelyezi, magas biztonságot nyújtson. A Partner Bank független befektetési bankként, vagyonkezelőként üzemel és értékpapír szolgáltatásra, valamint fizikai arany kezelésére, tárolására specializálódott.

A hagyományos platformokkal szemben, nem közvetítő, hanem önálló letéti bankként üzemel. Ez annyit jelent, hogy az Ön értékpapír számláján vezetett befektetési összeget a bank elkülöníti saját vagyonától, ezáltal Önnek korlátlan tulajdona van számlája felett, szemben egy kereskedelmi bankkal, ahol egy bankcsőd esetén a befektetési összeg a bank vagyonát képezi.

Működését a következő felügyeletek ellenőrzik:

  • Osztrák Nemzeti Bank Oesterreichische Nationalbank, Otto-Wagner-Platz 3, 1090 Wien
  • Osztrák Pénzügyi felügyelet Finanzmarktaufsicht (FMA), Otto-Wagner-Platz 5 A-1090 Wien

  • Osztrák betétbiztosítási alap Einlagensicherung der Banken & Bankiers GesmbH,  Börsegasse 11  1010 Wien

A Partner Bank tagja az osztrák Bankok és Bankárok Szövetségének.

Amikor Ön a Partner Bank szolgáltatásait magyar emberként kihasználja, automatikusan az Osztrák betétbiztosítási alap védelme alá tartozik, 100.000 euróig, tehát kikerülünk a hazai OBA/BEVA hatásköréből.

Ezen felül Ausztriában a banktitok alkotmányjogilag védett.

A Partner Bank stabilitását jelzi, hogy a legtöbb európai bankkal szemben a jelentős piaci jelenléte ellenére még mindig dinamikusan növekszik.

 

 

 

Partner Bank független osztrák értékpapír szolgáltató

Nagy hangsúlyt fektet szociális szerepvállalására is, amely során a fejlődő országokban élő fiatalok képzését támogatja.

A Partner Banknál nem luxus a magas szolgáltatási színvonal, hanem alap követelmény!

Ausztriában központilag határozzák meg az ügyfelek befektetésének védelmét, amely alappillérének a MIFID II szolgál. Ezen felül nagy hangsúlyt fektetnek a diverzifikációra, mivel a jövő nem előrelátható. A kockázatok porlasztásával az ügyfél befektetésének eredménye ellenállóbb és kiegyensúlyozottabbá válik.

A Partner Bank belső szabályzatba foglalta, hogy semmikor sem szabad az ügyfél összvagyonának 5%-nál többet egy eszközosztályba, vagy az összvagyon több, mint 10%-át befektetnie. Tapasztalatok alapján ezáltal már szükségtelenül magas kockázatnak tennék ki a befektetők vagyonát.

Gondoljunk csak bele, hogy a hazai gyér befektetési környezetben hogyan tudnánk kivitelezni ilyen szigorú szabályt… DE egy biztos: Nem lenne ennyi bróker botrány károsult!

A Partner Bank AG közel 98.000 befektetési alapot és közel 120.000 egyedi értékpapír közül teszi elérhetővé az adott kategória legjobbjait. Így a szigorú kockázatporlasztás könnyedén, magas megtérülés mellett végezhető el.

Nagy hangsúlyt helyeznek az értékteremtésre, értékmegőrzésre és a személyes kapcsolatok ápolására, hiszen az ügyfelek a bőség zavarától hirtelen döntésképtelenné válnak. Ebben segít a Partner Bank egyedi FÓKUSZ KÖNYVE, amely előszűri és közérthető formában, releváns információkkal könnyíti meg a laikus befektető döntését. Ön a fókusz könyv által egy meglehetősen széles befektetési spektrumból választhat.

Partner Bank fókusz könyv

A bank függetlensége meghatározó abban, hogy Ön ügyfélként a lehető legjobb befektetési tanácsadásban részesüljön, tehát részrehajlás nélkül teszi elérhetővé a bank a termékeit.

A Partner Bank lehetővé teszi a sikeres bel- és külföldi értékpapírokhoz és elit alapokhoz, továbbá a minőségi (blue chip) részvényekhez, kötvényekhez, certifikátokhoz való hozzáférést.

Az osztrák pénzügyi szolgáltatónak komoly tapasztalata van a bizonyítottan sikeres befektetési know how átadásában, amelyet a bank magyar tanácsadói is közvetítenek a hazai befektetők felé.

Minden ügyfélnek letétje saját néven vezetett osztrák értékpapír számlán (IBAN) kerül vezetésre.

A befektetés teljes futamideje során, Ön a saját webirodáján keresztül, a nap 24 órájában megtekintheti befektetése aktuális egyenlegét és az összes tranzakciót, magyar nyelven.

Annak érdekében, hogy az Ön pénze valóban rendelkezésére álljon a nem várt helyzetek esetén is bármikor hozzáférhet részlegesen, vagy a teljes letéthez egyaránt. Ezen felül egyedi igényeket is megfogalmazhat rendszeres kamatfizetésre, ezáltal befektetése még pontosabban illeszkedik elvárásaihoz.

Határozza meg Ön befektetésének futamidejét!

A Partner Bank a kezdetek óta az alábbi 3 pillérre építi tevékenységét:

  • Bizalom.
  • Minőség.
  • Függetlenség.  

Fontos megjegyeznünk, hogy a szigorú szabályozási környezet miatt bizonyos esetekben a bank elutasíthatja a számlanyitást, ezáltal a befektetési környezet kihasználását.

Hogyan használhatja ki a Partner Bank privát banki szolgáltatását?

Tekintse meg konzultáció és a portfólió kialakításának részleteit ITT.