Előre jelezzük: A levelünk tartalma csak akkor lesz hasznos az Ön számára, ha elolvasása után legalább 2 órát szán nyugdíj célú, befektetéssel egybekötött életbiztosítása felülvizsgálására. Ezzel akár több millió forintot képes spórolni a lejárat végéig, sőt, nagymértékben növelheti annak esélyét, hogy egyáltalán visszakapja befizetett pénzét.

Magyarország lakosságnak körülbelül 30%-a rendelkezik befektetéssel egybekötött életbiztosítással (UL). Olyan pénzügyi „megoldásokat” sorolunk ide, ahova rendszeresen, havi fix összeget kell befizetnie egy külön számlára, 10-20 év a tervezett futamidő és még biztosítási egységet is tartalmaz. Meggyőződésem, hogy ezeket a termékeket azért hozták létre, hogy a biztosítók és három betűs MLM cégek naggyá váljanak, az ügyfelek érdekeit maximálisan figyelmen kívül hagyva.

Miért?

Mert illúziókba kergetik a pénzügyileg alulképzett embertömegeket. A legtöbb konstrukció brutálisan drága, hiszen a megtakarítás teljesítményétől függetlenül magasan 5% feletti az éves fix költség. Ezen felül, ha a lejárat előtt szükségünk lenne a SAJÁT pénzünkre, a visszavásárlási táblázatból kiderül, hogy komoly veszteségek után mekkora részt kaphatunk csak vissza. (Az első 2-4 évben a teljes összeget elveszítjük).

Pontosan milyen költségek merülnek fel?

  • Számlavezetési díj
  • A befektetés megvásárlásának díja (vételi, eladási jutalék)
  • A befektetési alap kezelési költsége (TER mutató)
  • Sikerdíj
  • A számla utáni állománydíj
  • Életbiztosításoknál a kezdeti költség
  • Alapok alapjánál a mögöttes alapok költsége
  • Egyéb díjak a kapcsolt termékekhez

HA ezeket összeszámoljuk, meglepő eredményt fogunk kapni, még az adókedvezmény igénybevételével együtt is. A rossz érzések akkor kezdenek ránk törni, amikor a felsorolt költségek csupán egy részét teszi láthatóvá az adott szolgáltató és csak hosszas levelezés után derülnek ki a pontos tételek…

A másik ok, amiért az UL biztosításokat károsnak tartjuk, a magas költségek és a transzparencia hiánya mellett, az nem más, mint a befektetés kockázata. A „tanácsadó” által készített „tervekből”, más néven szcenárióból pontosan kiderül, hogy a lejáratkor hány szoros milliomosként fogjuk élvezni az öregkort. Mindannyian tudjuk, ha egy befektetési alap impozáns teljesítményt ért el a múltban, az garanciát jelent a következő évtizedekre is…

A valóság persze megint mást mutat. Szinte mindegyik átvizsgálásunk során ugyanazokba a feltörekvő (Brazil, India, Kína, Kis-tigrisek) piaci régiókba botlunk, amelyek a 2000-es években több évig rendkívül hozamot értek el, amivel maguk mögé utasították a legtöbb befektetési alap teljesítményét. Ezek a hozamok adják a kalkulációkor a jövőbeni profit alapját (nem véletlen tehát az UL hódítása), ami eleve megtévesztő hatást kelt. Ráadásul az óvatlan ügyfél még el is hiszi, hogy a bődületes profit bőven fedezi az összes költségtét. Sajnos csalódniuk kell. Főleg azért, mert az említett alapok valós kockázatáról semmilyen tájékoztatást nem kaptak és megdöbbenve figyelik, hogy a 3-6 éve indított megtakarítás akár 50%-os veszteséget mutat.

A bemutatott buktatók csak néhány azok közül, amelyekkel munkánk során találkozunk. Indokoltnak láttuk tehát bevezetni revíziós szolgáltatásunkat, feltárva a befektetéssel egybekötött életbiztosítás valódi veszélyeit.

Ezért nem szeretnek bennünket a biztosítók!

Szeretnénk meghívni Önt is szakmai konzultációnkra, hogy megtisztítva portfólióját az elavult és kártékony elemektől, megtakarítása valódi biztonságot nyújtson élete során.

 

A konzultáció díjmentes és kötelezettségmentes!