2017. nyarától érhető el Ausztrián keresztül is a Tartós Befektetési Számla (TBSZ számla). Ez idő alatt rengeteg fontos, releváns kérdés született meg az ügyfeleinktől, Önöktől, amelyekből kiválasztottuk a legfontosabb 8-at.

 

Íme:

Mennyibe kerül a Tartós Befektetési számla megnyitása Ausztriában?

 

Csupán 15 Euró.

 

Erre a számlára is vonatkozik a 100.000 eurós Osztrák állami garancia és felügyeleti védelem?

Igen, természetesen.

 

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ számla) ad bármilyen kötöttséget?

 

A számla 0. évében szabadon tud ki-be utalni. Az adott tárgy év december 31. után lezárul a gyűjtőév. Ezt követően 3 évig fut az első szakasza a számlának, amelyet követően kedvezményesen, majd plusz két év múlva, tehát 5 év múlva adómentesen veheti fel a befektetését.

 

Ha nagyon muszáj, az 5 év során bármikor hozzáférhet pénzéhez, plusz (büntető) költség levonása nélkül, csupán az aktuális szakaszhoz tartozó adóvonzattal kell számolnia. Ilyenkor a TBSZ számla automatikusan megszűnik.

 

Hány TBSZ számlát nyithat 1 személy?

 

1 évben/1 TBSZ számla/1 szolgáltató.

 

Megszűnik e a számla, ha az eredetileg megvásárolt értékpapírokat eladom és újat veszek, tehát a számlán belül mozgatom őket?

 

Nem. A „lezárást” követően is szabadon lehet cserélgetni a befektetési eszközöket a számlán, csupán a számlán kívüli mozgatás nem lehetséges.

 

Milyen hozamokat érhetek el Ausztriában?

 

 

 

A TBSZ számlájára szabadon el tud helyezni bármilyen globális értékpapírt, legyen az

állam és/vagy vállalati kötvény, pl.: Dell: 4,625% USD, Gap: 5,95% USD, Bombardier: 6% USD vagy a 9% feletti kamatozású Franklin Templeton kötvényalap, amiből kb. 140.000 db. elérhető
részvény, amiből kb. 50.000 db elérhető
befektetési alap, amiből kb. 96.000 db elérhető

 

A Magyarországon megszokottnál jóval több lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy Ön magasabb bevételt hozó eszközökből tudjon választani, értékálló devizában. Mindezt magyar nyelven.

 

Miből engednek akár 50-60-80%-ot?

 

Mindegyik értékpapír megvásárlása bizonyos költséget von maga után. Legyen az befektetési alap, részvény vagy kötvény. Ebből a kezdeti árból tudunk Önnek legalább 50, vagy akár 80%-os kedvezményt biztosítani. További információkat szolgáltatásunkról ITT érhet el. (landinget rakjuk be)

 

Miért éri meg devizában tartanom a befektetésemet?

 

Azon kívül, hogy több tízezer értékpapírból tudjuk kialakítani befektetését, szemben a hazai gyér kínálattal szemben, a forint folyamatos leértékelődését láthatóan semmi sem állítja a főbb devizákkal szemben. Ezen felül a régió legnagyobb inflációs nyomásra lehet számítani a következő években.