Elsőre biztosan Önnek is felcsillan a szeme, haadómentességről van szó. Viszont a Tartós befektetési számlának olyan elementáris hatása van a hosszú távú pénzügyi terveire, hogy szerintem még igazán nem is gondolt bele.  

Ismeri a régi közmondást?! Jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint.

Ha okosan dönt, a TBSZ számlával mindkettő az Öné lehet!  

 

Hogyan lehetséges mindez?

 

Ahogy arról az előző hírlevelünkben is beszámoltunk, 3 év utánadókedvezményt5 év után 100% kamatadó-mentességet érhet el a TBSZ számlán keresztül.

 

Tehát minden kamat, árfolyamnyereség és osztalék az évek során folyamatosan csörgedezik a számlájára, egyenletes formában – persze, ha csak nem a hagyományos befektetésekben tartja a pénzét… 5 év után az összegyűlt nyereségét a TBSZ számlájának köszönhetően nem terheli 15% kamatadó, így egy jelentősebb összeg a zsebében marad.    

 

Nézzük meg, mit is jelent ez a számok nyelvén!

 

Vegyünk egy 6% kamatot fizető Bombardier vállalati kötvényt.

5 év alatt 30% tiszta nyereségből 4,5% lenne a befizetendő adó, tehát az adóval terhelt nyeresége csak 25,5% lenne.

 

Ugyanennél a példánál maradva, ha 5.000.000 forint összegért venne Bombardier vállalati kötvényt, akkor 5 év múlva 6.500.000 forintja keletkezne (nem számolva az inflációt, költségeket). Viszont a 15%-os kamatadóval terhelt nyeresége csak 6.275.000 forint lenne.

 

A különbség 225.000 forint! Ennyi adót kell fizetnie, ilyen bevételt követően, 5 év múlva.

 

Abban biztos vagyok, hogy ezt a 225.000 forintot biztosan el tudja Ön is költeni.

 

Tavaly óta már Ausztriában is elérhető a Tartós Befektetési Számla, ahol nem kell plusz költséget fizetnie, vagy előre meghatározott termékekből választania, hogy megkapja a100% kamatadó mentességet.

Sőt! Még németül sem kell tudnia, mert banki hátterünk már 12 éve Magyarországon is működik.

 

Összességében jól látszik, hogy a Tartós Befektetési Számlaelkerülése pénzügyi harakirinek számít, főleg, ha már szemmel látható, dollárban kibocsájtott kamatozású kötvényeket birtokol.  

 

Amennyiben még mindig fontosnak tartja az alapoktól megismernie a TBSZ számla jellemzőit, kattintson az alábbi linkre és Horváth Attila vezető privát bankár videóban bemutatja ezeket: http://bit.ly/2OXzkxc

 

Hogy a TBSZ számla mennyire népszerű még a hazai sivár kamatkörnyezetben is?

 

Magyar Nemzeti Bank adataiból kiderül, hogy amíg 2013-ban alig 150 ezer TBSZ-számla volt Magyarországon, 2018. szeptemberében már több mint 360.000 darab működött a magyar pénzintézeteknél, brókercégeknél.

 

Idén a hazai lakosság közel 10000 milliárd forintot tart értékpapírokban, ami rekord forgalmat jelent az elmúlt évekhez képest. Ennek az összegnek a negyede, kb.: 2500 milliárdforintot helyeztek el TBSZ számlára.