Amerika 45. elnökének beiktatását jól fogadták Amerika vezető indexei és az elmúlt hetek gondterhes, kiábrándult hangulata kezd megszűnni. Ahogy már ilyen neves eseményeknél megszokhattuk, masszívan záporoznak a jóslatok. Optimisták és vészmadarak csapnak egymásnak, azonban ezeknek soha sem szabad hitelt adni, különben naponta változtathatja befektetése irányát. Döntését minden esetben érték alapon és kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően hozza meg.

Úgy gondoljuk, hogy az amerikai részvényekben, indexekben még mindig lehet potenciál, bár a S&P 2300-as és 2400-as szintje komoly ellenállásokat mutat az amúgy is bőven túlárazott piacon és sosem szabad elfelejteni a régi tőzsdés mondást: Nem érnek égig a fák!

Trump intézkedései már 2017-ben a legtöbb szektorra hatással lesznek. Amit biztosnak vehetünk, hogy több pénzt költ el a gazdaság élénkítésére, mint elődje, ezáltal jelentősen megnőhet az amerikai termelés és az adott cégek részvényárai. Ezen kívül a progresszívabb kamatemelési ciklustól való félelem fel fogja pörgetni a hitelezést. Az Obamacare eltörlésével azonban még mindig nem nyújt segítő jobbot az évek óta szenvedő egészségügynek, ennek ellenére kedvező lehet az egészségügy mindazoknak, akik alulértékelt piacokat keresnek, hiszen a szektor folyamatosan növekvő bevételei meghozhatják a rég várt emelkedést.

Az új elnök milyen intézkedéseket foganatosít Európával szemben? Azt még talán ő sem tudhatja. Viszont az tény, hogy 2017 az öreg kontinens számára 6 választást (változást?) hozott és egy Brexitet. Mindezek ellenére azok számára ideális piac lehet az EURO, akik magas kockázatvállalással rendelkeznek és év elején alulértékelt piacot/befektetési lehetőséget keresnek.

Amennyiben szeretné megvizsgáltatni jelenlegi befektetésének, biztosításának kockázatát és valódi szaktanácsadással kíván felkészülni az idei év változásaira, kérjen visszahívást privát bankárainktól.