Amennyire az áprilisi időjárást bolondosnak és változékonynak nevezi a népnyelv, ezt az összefüggést idén a pénzpiaci változékonyságra is el lehet sütni. A negyedéves gyorsjelentési szezon minket is arra késztet, hogy vonjunk egy rövid summát 2017 eddigi teljesítményéről.

 

Az amerikai (+5,6%) és az európai (+7,5%) piacok emelkedésében döntő szerepet a technológiai, fogyasztási és az ipari szereplők játszanak szerepet, mint ahogy arról év eleji hírleveleinkben is vártuk.

Többek között a S&P 500 index teljes hozamának 85%-át is 40 ilyen vállalat adta ki.

 

Azonban mint minden az életben, ez az emelkedő trend sem tarthat örökké és egyre többen bizonytalanodnak el Trump kül- és belpolitikai lépései miatt a további emelkedést illetően. Ezt a bizonytalanságot tovább tetézi az a tény, hogy a dollár és Amerika vezető indexei már bőven túlértékeltnek számítanak.

 

A DAX, mint Európa egyik vezető indexe április hónapban mintha kezdte volna megérezni a francia választási bizonytalanságokat és kizárólag mínuszt hajlandó mutatni. A bizonytalanságot tovább fűti, hogy a francia elnökválasztás 2. fordulójába a centralista Emmanuel Macron és a szélsőjobboldali Marine Le Pen jutott.

 

Ilyenkor a bizonytalan tömegek részvénypiaci profitrealizálása, vagy egy váratlan politikai hír is ellentétes irányba tudja lökni az árfolyamokat. Ilyenkor előtérbe kerül a kockázatcsökkentés, hiszen tudjuk, a nagy hozam magas rizikóval is jár.

 

A befektetők 80%-a azonban láthatóan felületesen lája át ennek komolyságát, hiszen valójában nem tudják elviselni, hogy befektetésük akár 20-30%-át is elveszthetik, igen rövid idő alatt is, ami viszont egy természetes folyamat a magas kockázatú papíroknál.

 

Ha nem kockázatkedvelő, akkor le kell mondania pénze értékállóságáról?

 

Nem kell!

 

Hogyan érhet el 2017-ben 5% feletti kamatot kötvényekkel, miközben pénzét a hazainál magasabb biztonságba helyezi?

 

Többek között ezekről a lehetőségekről lesz szó 04.27.-én rendezendő online, webinár előadásunkból, amelyen keresztül bemutatjuk Önnek napjaink valódi befektetési lehetőségeit.

 

Az alábbi linkre kattintva jelentkezzen az előadásra:
http://premium.inwestmentors.hu/wp/webinar-allampapir/

 

Az előadást Horváth Attila és Tátrai Csaba vezető privát banki tanácsadó tartja, amely ingyenes és kötelezettségmentes, azonban korlátozott számban megtekinthető, ezért kérjük, regisztráljon minél előbb!
Kattintson az alábbi linkre, és adja meg keresztnevét, vezetéknevét és e-mail címét, melyre automatikusan elküldjük a belépéshez szükséges linket:

 

http://premium.inwestmentors.hu/wp/webinar-allampapir/

 

Jelentkezését válaszlevél esetén is rögzítjük. Válaszlevelét küldje el az info@inwestmentors.hu email címre.