Február végéhez közeledve már-már unalmasnak tűnhet a meredeken emelkedő részvénypiaci. HA Ön, kedves olvasóm, még emlékszik a tavaly év eleji piaci korrekcióra és az általános jajveszékelésre, akkor igen csak meglepő adatként szolgál, hogy az elmúlt egy 1 évben a S&P 500 index majdnem 30%!!!-al emelkedett.

Tanulva a tavalyi fiaskóból, azóta az OPEC is mindent megtesz, hogy stabilizálja az olaj árfolyamát, amely érdekében 1,8 millió hordóval csökkentették a kitermelést, így az üzemanyag világpiaci ára is normalizálódni látszik, ami további megnyugvást ad a piacoknak. A masszív emelkedést stabil gazdaság fűti, ezt látva Janet Yellen FED elnök keze biztosan nem fog megremegni a hamarosan bekövetkező kamatemeléskor.

Nem kérdés, hogy historikusan kezd erősen túlvett értéket mutatni a legtöbb vezető amerikai részvény, index árfolyama, ezáltal egyre alaposabb kutatást kell végrehajtania olyan részvények után, ami stabil hátteréhez képest alul értékeltnek, stabilnak és optimális osztalékfizetőnek kiszámítható osztalékfizetőnek bizonyul.

Ennél sokkal izgalmasabb lehetőségeket rejt az európai piac. Márciusban 15.-én elindulnak a Holland parlamenti választások és a hónap végén Anglia elkezdi kilépő manővereit az EU-ból. Ezt követően, áprilisban Franciaország folytatja a választási sort. Kár lenne jóslásokba, találgatásokba belebonyolódni, inkább befektetési döntéseit alakítsa úgy, hogy bármelyik forgatókönyv esetén nyereséget érjen el a hazai gyér felhozatallal szemben. Lehetséges? Igen!

Hogyan?

Bár a közvélemény kutatások egyértelműen Európa stabilitását és egységét hirdeti, fókuszáljunk inkább a gazdasági mutatókra, tényekre és cégekre, hiszen ezek adnak megfelelő támpontot döntésünkhöz. A soron következő választások, geopolitikai változások inkább stressz tesztként mutatkoznak.

Egy ideális, kockázat csökkentett portfólióban helyet kapnak részvények, részvény alapok és persze kötvények. Ez utóbbi számos érdekességet rejt, hiszen most is elérhető többek között 4,1%, 4,87%, 6,1%, 7,625%, 8,25% kötvény. Az Ön kötvénye most mekkora kamatot fizet?

Többek között ezeket, az Ön által is elérhető állam, illetve vállalati kötvényeket mutatjuk be Március 9.-ei online webinár előadásunkon. Az előadás ingyenes és kötelezettségmentes, azonban az előadás korlátozott számban megtekinthető, ezért kérjük, regisztráljon minél előbb:

Az alábbi linkre kattintva jelentkezzen az előadásra:
http://premium.inwestmentors.hu/wp/webinar-2017-03-09/

Az előadást Horváth Attila és Tátrai Csaba vezető privát banki tanácsadó tartja, akik alapvető példákon, összefüggéseken keresztül mutatják be a leghatékonyabb kötvény stratégiákat.