Skip to main content

Talán furcsának tűnhet, de a régi idők részvény befektetőjét nem igazán érdekelte az árfolyamnyereség. A legtöbben szinte teljes egészében a biztonság és az osztalék érdekében vásároltak részvényeket és hagyták, hogy az árfolyamok folytonos (természetes) ingadozásainak ”megjátszása” a spekulánsok gondja-baja legyen.

Manapság ez a felfogás megváltozott. Az alapkezelő és a (profi) befektető sikerét leginkább a kiemelkedő árfolyamnyereség mutatja, ezzel háttérbe szorítva az osztalékot.

Véleményünk szerint azonban az osztalék mértéke, folytonossága a befektetési döntés mérlegelésénél előkelő helyen kell lennie! 

Ha a részvény egy tyúk lenne, akkor a tojásai lennének az osztalékok.

Ha a részvény egy tyúk lenne, akkor a tojásai lennének az osztalékok.

Biztosan távolinak tűnhet az Ön számára a 4%-os, vagy annál magasabb betéti kamat. Lássuk be, nagyon rég nem írtak jóvá értelmezhető kamatot a bankban tartott pénze után és várhatóan jó darabig nem is lesz elmozdulás a 0%-os szintről.

A kialakult helyzetben a befektetők globálisan egyre növekvő figyelemmel kísérik a válságálló cégek részvényeit, közülük is kiemelkednek a magas osztalék fizető cégek papírjait.

A megnövekedett igényekre való tekintettel már Magyarországon is elérhető az osztrák Partner Bank új Private Banking vagyonkezelési terméke, a Best of Dividends (legjobb osztalékfizetők), amely részvénykosár aktuálisan 5,49%-os osztalékot biztosít Önnek! (2020.05.11.-ei állapot).

Mire figyeljen, mikor osztalék alapú részvényeket vásárol?

Mit vegyen figyelembe, mielőtt magas osztalék fizető részvényeket vásárol?

Mit vegyen figyelembe, mielőtt magas osztalék fizető részvényeket vásárol?

Az osztalékfizető részvények különösen nagy nyomás alatt vannak a recessziók, válságok, például a koronavírus -világjárvány alatt.

Ennek mindenekelőtt két oka van: először is a részvény árfolyamokat már előre büntetik, hiszen nagy valószínűséggel – legalábbis idén és jövőre – visszaesnek a nyereségek és ezáltal az osztalékfizetések is rövidtávon csökkenhetnek, vagy kimaradhatnak. Bár, természetesen vannak olyan osztalékfizető vállalatok, melyek híresek arról, hogy rendszeresen fizetnek osztalékot – még a válságok alatt is, de náluk is előfordulhat ingadozás, osztalék csökkentés.

Másodsorban pedig ez a világjárvány azokat az iparágakat különösen érinti, melyek a legfőbb és legmegbízhatóbb osztalékfizetőkhöz tartoztak: nyersanyag kereskedéssel és szállítmányozással foglalkozó vállalatok, bankok, biztosítással és ingatlannal foglalkozó cégcsoportok. 

Ebből kifolyólag a „Best of Dividends“ befektetésekor kérjük vegye figyelembe, hogy az osztalékok a válság következtében ingadozhatnak.

Ugyanakkor fontos megjegyeznünk, hogy ezen TOP társaságok történelmi árfolyamcsökkenésének következményeként részben 20%-kal, vagy akár még kedvezőbben tud részesedést szerezni ezekben a vállalatokban!

A „Best of Dividends” vagyonkezelésben megtalálja az iparági szegmens vezető, TOP vállalatokat, amelyek magas osztalékot biztosítanak az aktuális gazdasági helyzet ellenére is.

 A cégek listáját, osztalékukat és a 2020 eleje óta elért árfolyam-szintjüket (2020.05.11.-ig) összegyűjtöttük egyetlen táblázatba, amit ITT nézhet meg!

Why not the best?

részesüljön iparági szegmens vezető cégek osztalékából!

A „Best of Dividends“ vagyonkezeléssel egyesítettük a különböző szektorok elsőosztályú, minőségi vállalatait, melyekre a szilárd üzleti modell mellett az is jellemző, hogy hosszú ideje rendszeresen, vagy átlag feletti osztalékfizetést és növekedést tudtak biztosítani.

A vagyonkezelés által elért aktuális (2020.05.11) osztalék mértéke, adók levonása nélkül 5,49%, a forintnál értékállóbb devizában (usd, eur, chf).

Exkluzív vagyonkezelésünket csupán már 10.000.- EUR (kb. 3,5 millió forint) kezdő befektetési összegtől elindíthatja és rendszeres megtakarítás formában vagy eseti utalással a befektetése értékét tovább növelheti.

A „Best of Dividends“ vagyonkezeléssel kapcsolatban további érdekességeket tudhat meg privát bankárainktól, akik felmerülő kérdéseire is szívesen válaszolnak!

Ennek érdekében kérjük kattintson: IDE!

mm

Tátrai Csaba

Az elmúlt évek során átfogó tapasztalatot szereztem a legtöbb befektetési piacon, amely tapasztalatok az InwestMentors létrejöttét és működését nagy mértékben meghatározzák. Tapasztalatom szerint a sikeres pénzügyi tanácsadás a következő pilléreken nyugszik: mély, átfogó szakmai tudás, globális pénzügyi szemlélet, kockázati kontroll, bizalmi viszony ügyfeleimmel. Innovatív megoldásaink által szeretnénk hazánk pénzpiacának letisztultabb és átláthatóbb formát adni. Büszke vagyok eddig elért sikereinkre, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörünk visszajelzései igazolnak.   Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!