Skip to main content

Az elmúlt években egészen elképesztő eredményt produkált a világ legszexibb elektromos autó gyártó cége. Elon Muskot a 21. század Edisonjaként emlegetik, a Tesla autók pedig kultikus szimbólumokká váltak.

A sikertörténetnek és a várható bankrobbantásnak érthetően sokan szeretnének a részesévé válni, de az ezzel járó kockázatot már kevesen viselnék el.

Mutatok egy olyan módszert, amivel az emelkedés hasznából részesedhetsz, miközben a veszteséged garanciával van korlátozva.

Jelen cikk nem foglakozik az elektromos autózásban rejlő üzleti lehetőségekről. A témáról ebben a videóban kaphat átfogó képet:

Kivennéd a részed a Tesla emelkedéséből, de nem akarod kitenni az árfolyamok bizonytalan ingadozásának?

Íme egy módszer:

A Tesla az utóbbi években jelentős terjeszkedésbe kezdett. Villámgyorsan akar gyárakat építeni az új autóihoz és energiatárolóihoz, amihez persze sok pénzre van szükség. Ahhoz, hogy hozzájusson a szükséges összeghez a tőkebevonásnak egy kevésbé ismert formáját választotta: átváltható  más néven konvertibilis kötvényeket bocsátott ki.

Ez úgy működik, hogy a Tesla vállalja, hogy a lejáratkor a kötvény tulajdonosa egy előre meghatározott áron becserélheti a kötvényt részvényekre. Az ajánlott ár 360 USD (359,87 egész pontosan), lejárat pedig lehet 2019, 2021, 2022 attól függően, hogy melyik kötvényről van szó. A csere nem kötelező, csak opcionális. Lejáratkor tudja eldönteni, hogy a részvényt vagy a tőkét választja. Bármelyik mellett dönt a kamatokat megkapja, ami 0,25%-1,25%.

Ha a részvények ára 252 és 360 között van, akkor is beváltható az éppen aktuális áron, ilyenkor extra nyereség nincsen rajta. 252 dollár alatti árfolyamon nem lehet beváltani csak a 252-es áron, de ezt nem is lenne érdemes megcsinálni. 900 dollár feletti részvényárnál csak 900 dollár értékben váltják be. Ez kvázi egy limitet jelent a profitnak, ami azért elég magasan van. 900 dollár esetén 150% az elért hozam..

Lássuk egy példán keresztül a gyakorlati működését.

Vásárol 10 000USD értékben Tesla kötvényt.

A Tesla ára 2021-re megduplázódik és 650USD-ra emelkedik, a lejáratkor pedig úgy dönt, hogy inkább a részvények kellenek, mint a tőke.

Ebben az esetben a 10 000USD-ért kap360 USD  áron részvényeket. Ez kb. 28db.

A 28db 650USD értékű Tesla részvényt másnap eladja, amiért 18 200USD-t kap. A haszon így +82%

Mi történik, ha leesik a Tesla ára 100 USD-ra? Lejáratkor nem a részvényt választja, hanem a tőkekifizetést, amit kamatostul megkap.

Így tőkevédelemmel tud a Tesla emelkedéséből részesedni.

Következő ábrán láthatja, hogy alakulnak az eredmények részvény és kötvény vásárlás esetén.

tesla kötvény hozam

A tőkére veszélyt az autógyártó csődje jelent, mert akkor a kötvényt sem tudja törleszteni. Illetve, ha 360 USD alatt marad az árfolyam, elvesztett pár évet a várakozással, viszont a részvényhez képest legalább nem veszített.

Összefoglalva a Tesla átváltható kötvényeken keresztül nyitva tudja hagyni az akár +150% hozam lehetőségét is, míg a tőkéje biztonságát a kötvény garantálja.

Jelenleg 323 USD a Tesla ára, ami a 360 USD szinthez, ahonnan már extra profittal lehet számolni, nagyon közel van. Emelkedés esetén kb. a 90%-ból részesedsz a hozamnak, esésnél viszont védve van a tőkéd.

 

Felkeltette az érdeklődésedet a Tesla, mint befektetés? Vedd fel velem kapcsolatot és segítek megtalálni a Neked megfelelő megoldást.
Konzultációra jelentkezek

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!