Skip to main content

Ahogy a Sitetalk megpróbálta elhitetni, hogy a jövő Facebookja

A Skyway a jövő villamosa

úgy próbálja most a Coinspace beadni, hogy a jövő Bitcoinja.

A cikk végére átlátható lesz az Ön számára is, hogy Coinspace miért áll be az átverések hosszú sorába.

Címszavakban a Coinspace-ről: A cég a jövő virtuális devizáját kívánja bevezetni. Amitől úgy gondolják, hogy jobbak lesznek mint a már eleve forgalomban lévő és elfogadott coinok, hogy a disztribúcióra nagy hangsúlyt fektetnek. Csinálnak, majd automatát, meg e-pénztárcát és otthoni bányát is.

Jelenleg még csak bányásznak, de amíg zajlik a nagy felkészülés, addig is lehet befektetni (ki gondolta volna). Ez alatt az időszak alatt is „garantál” a cég évi minimum 50%-os, „kockázatmentes”  hozamot.

Persze, ha behoz még 2 embert, akkor kereshet még…

Azok számára, akik a pénzügyi rendszer forradalmárát látják benne, lefordítom, hogy mi is történik.

Ahhoz, hogy egy cégnek bevétele legyen, kell hogy legyen egy terméke vagy szolgáltatása, amit elad. Mivel tömegtermékről van szó, elengedhetetlen, hogy sokan használják ahhoz, hogy jelentős profit legyen belőle.

Nos ez az, ami teljes mértékben hiányzik. A Coinspace beígérte, hogy feltalálja újra a Bitcoint és a jövőben majd mindenki ezzel fog fizetni.

Ez pont olyan, mintha egy cég azt mondaná, hogy feltalálta az elektromos autót, egyelőre csak a fejlesztése folyik, de már be lehet fektetni. Ráadásul már fizetnek is ki garantált profitot. Még egy darab autót nem gyártottak, senki nem tudja, hogy mit fog hozzá szólni a piac, fog-e valóban kelleni, szeretni fogják-e, hatékony és etikus-e a vezetése a cégnek, de már garantálják a sikert.

Nézzük meg közelebbről, hogy mi a különbség egy normálisan működő cég és a hozzá köthető, ellenőrzött tőkepiaci befektetés között és az olyan lufik között mint a Coinspace.

Példának a Teslat vegyük alapul, mint napjaink egyik nagyon népszerű vállalatát, ami ugyan még fillér profitot nem termelt, de mégis sokan fektetnek bele.

A Tesla először zárt körben fejlődött, rengeteg pénzt emésztett fel. Majd kiadtak egy autót és még egyet, látszott, hogy van rá igény és kereslet. Ezután alávetették magukat egy szigorúan szabályozott nyilvános tőzsdei kibocsájtásnak, aminek a keretein belül tőkét tudtak bevonzani tulajdoni részesedésért cserébe. Ez egy szigorú folyamat, ahol ellenőrzik ától cettig a céget és a legfontosabb adatait nyilvánosságra hozzák, hogy a befektetők pontosan megismerhessék, hogy mibe is rakják a pénzüket.

A rizikó akkor is nagy volt és most is nagy. Nem, hogy nem garantálták a hozamot, hanem kifejezetten intve voltak a befektetők, hogy hatalmas kockázatot vállaltak.

Tehát a Tesla már tett le konkrét terméket az asztalra, átlátható céges struktúrával és jól ismert vezetőséggel rendelkezett, szabályozott körülmények között, nyilvános tőzsdei kibocsájtás során gyűjtött pénzt, nyíltan felvállalva a benne rejlő kockázatot.

Ebből semmi nincs meg a Coinspace-nél. Helyette az évezred üzletéről van csak szó, ahol Pista Bácsi és Marika Néni már pár száz EUR befektetéssel csilliárdos lehet.

Helyette van:

  • átláthatatlan tulajdonosi és vezetői kör
  • offshore működés
  • jogosulatlan befektetési szolgáltatás
  • fenntarthatatlan marketing terv

Egy cég kizárólag a nyereségéből és a növekedéséből tud profitálni és profitot visszaosztani a befektetőinek. Amíg nincs profit, nincs mit szétosztani. Ígéretekből nem lehet 1% hozamot se fenntartani, évi 50%-ot meg pláne nem.

Mivel a Coinspace-nek jelenleg egyetlen bevétele van, az új tagok befizetése, így egyértelműen piramisjáték.

Van egy nagyon fontos pont, amiben egyezik az összes ilyen csaló cég.

Nincs befektetési szolgáltatásra engedélyük és azt állítják, hogy nem is kell, mert ez nem befektetés.

Ön azért adja oda a pénzét, hogy bizonyos idő múlva X%-al többet kapjon vissza. Lehet csűrni-csavarni, de akkor is ugyanaz a vége, ez befektetés. Mivel befektetés szükséges, hogy legyen engedélye. Ezt szeretik is a pénzügyi szolgáltatók, mert biztosítja, hogy mindenki aláveti magát a szükséges szigorú ellenőrzéseknek. Azért teszik, mert így biztosítható, hogy tiszta marad a piac, ami közös érdeke nem csak a befektetőknek, hanem a szolgáltatóknak is.

Amikor ez alól kibújik egy cég, veszélyezteti a teljes befektetési szektor hitelességét és vállaltan nagy rizikót mér az ügyfeleire.

Egy tiszta szándékú cég, aki milliókat költ dollárban „bányászatra”, technológiai fejlesztésre és az üzletkötők javadalmazására, miért nem akarja a befektetői biztonságát szavatolni azzal, hogy megszerzi a szükséges engedélyeket?

A magas hozamot kínáló, kisbefektetőket célzó, engedéllyel nem rendelkező cégek mindig ugyanúgy végzik.

Fortress, Botanoo Karios, Zeek Rewards, Civis, Emgoldex, Skyway… még hosszasan sorolhatnám.

Ami közös: nincs engedélyük befektetési szolgáltatásra és magas hozamokat kínálnak.

A vége az összesnek ugyanaz. A naiv befektetők elveszítik a pénzüket. Kivétel nincs.

Ez az egy indok már elég lenne arra, hogy messzire elkerülje az ilyen „befektetéseket”.

Az MNB-nek van egy zseniális keresője, ahol utána lehet nézni az engedéllyel rendelkező szolgáltatóknak.

A Coinspace-ről a következőt írja:

Figyelemre méltó, hogy a máltai felügyelet jelentése szerint nem rendelkezik szükséges engedélyekkel pénzügyi szolgáltatás nyújtására a Coinspace. Pont annak a felügyeletnek az állásfoglalása, aki közvetlenül ellenőrzi.

Hadd tegyek fel egy egyszerű kérdést:

Ön rakna pénzt egy olyan cégbe, ami engedély nélkül folytat egy engedélyköteles befektetési szolgáltatást? Ha így indulnak, hogy fogják megváltani a pénzügyi világot? Hiteles ez alapján?

Szomorú látni, hogy még le se futott a Onecoin nevű gigantikus pirmaisjáték, máris épül a következő ugyanabban a témában. Olyan, mint ha valaki futószalagon gyártaná őket egy már jól bevált és működő szisztéma alapján.

Az aktuális piaci trendek mindig hoznak lehetőségeket, amikre hivatkozva fel lehet építeni egy csalást: arany, forex, közösségi média, coinok… Fokozottan vigyázzon, ha valaki épp egy ilyen trendet meglovagolva akarja eladni az átlagos befektetések hozamának többszörösét ígérő csoda befektetését.

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!