Nagy körültekintéssel kiválasztotta az Ön számára legideálisabb pénzügyi konstrukciót. Mi jön ezután?
Befektetése hasonlít az otthon féltve őrzött virágához. Ha nem gondozza, bizony kellemetlen meglepetés érheti

.

Miután bankjánál összeállította portfólióját, kezdetét veszi a befektetés leghosszabb fejezete: a gyarapodás ideje.
Tapasztalataink igazolják, az alapos és szigorú tervezést követőn minimalizálni tudjuk a váratlan meglepetéseket.

Befektetési stratégiáját évekre előre, közösen meghatározzuk, így nem követi el a leggyakoribb befektetői hibát:
– Napi szinten, a gazdasági hírek hatására folyamatosan változtat portfólióján, stratégiáján!
Tehát ha olyan tanácsadóval rendelkezik, aki hetente, vagy havonta felhívja különböző, kihagyhatatlan, tuti befektetési tippel – cserélje le azonnal!Az ilyen bróker, tanácsadó érdekellentétben áll Önnel, hiszen számára csak a forgalom számít, nem a nyeresége.

Számoljon egyet gyorsan: Ha évi 5 tranzakciója van, aminek darabja 1% (tehát 1% vétel és 1% eladás, így körönként valójában 2%, akkor 10%-al csökken az éves eredménye. A folyamatos tranzakciókkal csak a brókere gazdagodik.

Ha már induláskor kiváló minőségű értékpapírokat, befektetési alapokat választ, maximum csak néhány évente szükséges rajta változtatni. Elég akkor, ha fundamentálisan megváltozik egy szektornak, cégnek vagy egy országnak a helyzete, illetve ha személyes okai vannak.

Hasznosabb olyan befektetők tanácsait tanulmányozni, mint Warren Buffett, Benjamin Graham, Ray Dalio, akik jó minőségű, stabil papírokba fektettek be, hosszú távon (Buy and Hold stratégia).

Módszereik időtállóságát és sikerességét több évtizednyi kimagasló eredmény bizonyítja. Az ő tanácsaikról folyamatosan talál írásokat a www.inwestblog.hu –n.

Másik véglet, ha egyáltalán nem foglalkozik pénzével. Sajnos ebből is látni sok rossz példát. Így előfordulhat, hogy sokáig parlagon áll megtakarítása vagy egy tartósan gyengén teljesítő helyen pl. pénzpiaci alapban vagy bankbetétben parkol, ami szintén veszteség.

Magyarországon több mint 1 millió olyan 10-20 évre kötött megtakarítási szerződés van, ahol jellemzően a tanácsadóval szerződéskötéskor találkoztak utoljára. Pedig fél év alatt is sok minden változhat, nem hogy 20 év alatt.

De hasonlóan méltatlannak tartom, amikor több millió forintot helyez el egy banknál és csak évek múlva hívják fel, amikor lejárt az alap.

Az InwestMentors a MIFID II és az Osztrák pénzügyi szabályozás szerinti utógondozási szolgáltatást követi, amely nem csupán egy lehetőség, hanem szerződésben vállalt kötelességünk is.

Többek között a megbízásban vállaljuk a Magyar nyelvű kapcsolattartás Ön és az Osztrák bank között.
– Rendszeres tájékoztatás és egyeztetés a befektetéséről, 3 csatornán keresztül
– Támogatást a befektetési politikájában meghatározott stratégia, következetes végrehajtásához
– Új eszközök, lehetőségek bemutatását és a kockázatok menedzselését
– A legfrissebb nemzetközi piaci körkép közvetítését, heti szinten

Privát banki szolgáltatásunk egyik legfontosabb eleme az Ön döntéseinek és döntési képességének támogatása. Független tanácsadóként, nincs érdekeltségünk abban, hogy bármelyik terméket is preferáljuk, így pártatlanul tudunk segíteni és díjazásunk is érdekazonosságon nyugszik.

Mostanra már bizonyára megfogalmazódott Önben az a kérdés, hogy mekkora hozamot érhet el a bemutatott biztonsági háttér mellett. Kattintson linkre és tudja meg a választ! Érdekel!