Magyarországon a befektetőknek csupán a 4%-a kér tanácsot. Nem azért mert mindenki ért hozzá, hanem az emberek egyszerűen nem szoktak foglalkozni a pénzügyeikkel.

Pedig a tét milliós is lehet. Az összeg, amit kis odafigyeléssel elérhetünk évről évre egyre nő.

Az eredményes pénzügyi befektetés a legkönnyebb módja vagyona gyarapításának. Annyira könnyű, hogy biztos vagyok benne Önnek is sikerül.

Nem kell hozzá mást tennie, csak tájékozódni és cselekedni.

Ezen az oldalon egy linkgyűjteményt talál, ami az InwestBlog tartalomjegyzéke a nélkülözhetetlen, alapvető befektetői műveltséghez.

Olvassa tovább és rendszerezve fogja megtalálni a legkülönbözőbb témákra vonatkozó ismereteket.

Ha kérdése vagy észrevétele merül fel, forduljon hozzánk bizalommal. Chaten és levélben is elérhetőek vagyunk. Örömmel segítünk.

 

Infláció

Kezdjük ott, hogy ha még nem dolgoztatja a megtakarításait, az infláció vasfoga felőrli.

Az álló víz megposhad, tartja az ősi mondás.

Vegyünk példának 1.000.000 Ft-ot, amit ha 1992-ben berakott a párnacihába, 25 évvel később már csak 134 138 Ft-ot ért!

Ki akarja a pénze -86%-át elveszíteni? Remélem Ön nem!

Az alábbi cikkekben megismerheti az infláció természetét. Garantált motiváció, hogy azonnal kezdjen el foglalkozni pénze kamatoztatásával.

 

Milyen befektetések léteznek?

Egy ízletes ebéd, amitől a család minden tagja megnyalja mind a tíz ujját, a friss és finom összetevőkkel kezdődik. Egy jó szakács pedig ismeri az alapanyagokat.

Ahhoz, hogy el tudja dönteni melyik befektetés való Önnek, először ismernie kell a lehetőségeket.

Gyakran halljuk tanácsadás során, hogy úgy tartanak pénzt emberek különböző eszközökben, hogy valójában azt sem tudják, hogy miben van. Igen kellemetlen meglepetések sülnek ki abból, ha egy biztonságot kereső befektető olyan részvényeket vásárol, ahol a tőkéjét akár egészében el is veszítheti.

Mi az a kötvény? és mi az a részvény? ETF-ek? Befektetési alapok? Pénzpiaci alap?

Ha nem egyértelmű ezeknek a befektetési eszközöknek a jelentése, itt megismerheti őket.

 

A befektetési világ alaptörvényei

Alaptörvények, amik meghatározzak a világunk működését. Pl. A gravitáció. Ha kiugrik a 10. emeletről, akkor is földre esik, ha nem hisz benne.

Ezek az alaptörvények jelen vannak a befektetések világában is és hatnak pénzéré, függetlenül attól, hogy ismer-e őket vagy hisz e bennük.

Megismerve a működésüket úgy alakíthatja pénzügyeit, hogy az elemi erők is önnek dolgozzanak.

 

INGYENES ÁLLAMPAPÍR EBOOK

Érjen el Dupla Profitot állampapírral! Töltse le ingyenes e-bookonkat, ami hazai best sellernek számít, már több mint 5700 letöltéssel.

Jó tanácsok

Öltözzön rétegesen, ha jeges téli estén az erdőben akar túrázni. Mondaná az alpesi vadász, ha tanácsot kérne tőle. Jól is teszi, ha megfogadja.

A befektetések világában is már temérdek tapasztalat halmozódott fel. Használja az egyetem tudást és mentse meg magát a kellemetlen saját tapasztalatoktól.

A lenti gyűjteményből habozás nélkül, csukott szemmel bármelyikre kattinthat. Biztosan megszívlelendő atyai jótanácsok fogadják. Válogatás nélkül érdemes megfogadni.

Befektetők milliói használják már eredményesen. Használja Ön is bátran.

 

Hogyan fektetnek be a profik?

Amikor igazán jól akar csinálni valamit, a legjobbaktól érdemes tanulni. Olyanoktól, akik nem csak beszélnek róla, hanem eredményeiket évtizedek alatt bizonyították.

Warren Buffett, Bill Gates, Ray Dalio vagy egy 1.000 milliárd nyugdíjalapot igazgató menedzser, akiktől mind lehet tanulni.

Konkrét befektetési tippek helyett gondolkodásmódot, ami ezerszer többet ér.

 

Tények és tévhitek

A repülőgép első osztálya biztonságosabb, mint a turista osztály. Tartja a városi legenda. A valóságban viszont a pilótafülkéhez közeli prémium rész, sokkal veszélyesebb, mint a gép hátsó része.

A befektetésekben is bőven találni tévhiteket és városi legendákat, amik olykor annyira mélyen benne vannak a köztudatban, hogy eszünkbe se jut megkérdőjelezni.

Például hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy miénk a bankba rakott pénz vagy azt, hogy a bankokat mindig megmentik, ha jön egy válság. Pedig egyik se igaz!

Íme néhány leszámolásra váró tény és tévhit a befektetések világából.

 

Pénzügyi érdekességek

Nehéz napja volt? Hétvégén inkább pihenne?

Az alábbi könnyű hangvételű írások érdekes és vicces történeteken keresztül tanítanak.

Mit csinálna a világ leggazdagabb embere, ha napi 560Ft-ból kellene megélnie?

Hogyan maradt le Warren Buffett 200.000% hozamról?

Íme néhány jó story, amivel szórakozva tanulhat.