Skip to main content

Az elmúlt években tapasztalható rekord alacsony kamatok, ingatlan lufi és a brókerbotrányok, egyéb pénzügyi visszaélések által tarkított kép nem sok alapot biztosított az Ön kiszámítható pénzügyi tervezésének. A vicc kedvéért megemlíthetjük még a párnacihát is, amely „megoldást” még mindig sokan az egyik legbiztosabb megoldásnak tartanak…

Mit tehet ezek ellen? 

Nem véletlen tehát, hogy az állampapír eladás csúcsokat dönt, hiszen a 2-3%-os kamat még mindig jobb megoldásnak számít a vicces betéti kamatoknál. Ide sorolhatjuk mér a méltatlanul népszerű pénzpiaci alapokat is, amelyek szinte kivétel nélkül infláció alatt teljesítenek már jó ideje.

Ezeknél azonban már jó ideje léteznek jobb befektetési megoldások is!  

Akik fejben is lebontották már a vasfüggönyt és pénzüket már évekkel korában kimenekítették Magyarországról, azok számára például: Svájc, Németország, vagy a legkézenfekvőbb célpontként számon tartott Ausztria megnyugtató környezetet biztosít.

Hol tart most Ausztria gazdasági és milyen életszínvonal jellemzi az országot?

Kattintson IDE és ismerje meg!

Ausztria pénzügyi kultúrája tökéletes hátteret biztosít a megtakarításai átlátható gyarapítására, amely számos ponton széles lehetőséget biztosít az Ön vagyonának gyarapításához. Tudjon meg még többet erről ITT!

A „sógor” a hagyományokon alapuló pénzügyi stabilitás országa, ahol napjainkban a felügyelet 700 különböző bankot szabályoz, közel 4300 fiókteleppel. Ezek között is előkelő helyet foglalnak el a magánbankok, akik messzemenőkig híresek személyre szabott, prudens szolgáltatásaikról és válogatott ügyfélkörükről.

Ezt, a korábban Magyarország részére elzárt világot a linzi központú Partner Bank működése szakított meg. A privát bank az egyetlen olyan hazánkban is működő értékpapír szolgáltató, akinek MNB regisztráció engedélyezi a hazai működését. Ennek ellenére bankfiókkal hazánkban még se rendelkezik, így Ön befektetőként rögtön Ausztriában tudja fialtatni befektetését.    

Partner Bank központja Linzben található.

Így a Partner Bank az Osztrák bankrendszer magas (AA) biztonságát és kultúráját teszik elérhetővé.

A bank központja Linzben, a Goethestrasse 1/a-ban található, egy 5 emeletes irodaházban, ahonnan a bank Ausztrián kívül további 5 országban igazgatja tevékenység. 

A Partner Bank működéséről 2019-ben részletes cikket írt az osztrák Forbes, amelyet ITT olvashat.

A befektetés egyik legfontosabb része, hogy az intézet, ahova a pénzét elhelyezi, magas biztonságot nyújtson. A Partner Bank független befektetési bankként, vagyonkezelőként üzemel és értékpapír szolgáltatásra, valamint fizikai arany kezelésére, tárolására specializálódott.

A hagyományos platformokkal szemben, nem közvetítő, hanem önálló letéti bankként üzemel. Ez annyit jelent, hogy az Ön értékpapír számláján vezetett befektetési összeget a bank elkülöníti saját vagyonától, ezáltal Önnek korlátlan tulajdona van számlája felett, szemben egy kereskedelmi bankkal, ahol egy bankcsőd esetén a befektetési összeg a bank vagyonát képezi.

Működését a következő felügyeletek ellenőrzik:

  • Osztrák Nemzeti Bank Oesterreichische Nationalbank, Otto-Wagner-Platz 3, 1090 Wien
  • Osztrák Pénzügyi felügyelet Finanzmarktaufsicht (FMA), Otto-Wagner-Platz 5 A-1090 Wien

  • Osztrák betétbiztosítási alap Einlagensicherung der Banken & Bankiers GesmbH,  Börsegasse 11  1010 Wien

A Partner Bank tagja az osztrák Bankok és Bankárok Szövetségének.

Amikor Ön a Partner Bank szolgáltatásait magyar emberként kihasználja, automatikusan az Osztrák betétbiztosítási alap védelme alá tartozik, 100.000 euróig, tehát kikerülünk a hazai OBA/BEVA hatásköréből.

Ezen felül Ausztriában a banktitok alkotmányjogilag védett.

A Partner Bank stabilitását jelzi, hogy a legtöbb európai bankkal szemben a jelentős piaci jelenléte ellenére még mindig dinamikusan növekszik.

Partner Bank független osztrák értékpapír szolgáltató

Nagy hangsúlyt fektet szociális szerepvállalására is, amely során a fejlődő országokban élő fiatalok képzését támogatja.

A Partner Banknál nem luxus a magas szolgáltatási színvonal, hanem alap követelmény!

Ausztriában központilag határozzák meg az ügyfelek befektetésének védelmét, amely alappillérének a MIFID II szolgál. Ezen felül nagy hangsúlyt fektetnek a diverzifikációra, mivel a jövő nem előrelátható. A kockázatok porlasztásával az ügyfél befektetésének eredménye ellenállóbb és kiegyensúlyozottabbá válik.

A Partner Bank belső szabályzatba foglalta, hogy semmikor sem szabad az ügyfél összvagyonának 5%-nál többet egy eszközosztályba, vagy az összvagyon több, mint 10%-át befektetnie. Tapasztalatok alapján ezáltal már szükségtelenül magas kockázatnak tennék ki a befektetők vagyonát.

Gondoljunk csak bele, hogy a hazai gyér befektetési környezetben hogyan tudnánk kivitelezni ilyen szigorú szabályt… DE egy biztos: Nem lenne ennyi bróker botrány károsult!

A Partner Bank AG közel 98.000 befektetési alapot és közel 120.000 egyedi értékpapír közül teszi elérhetővé az adott kategória legjobbjait. Tehát se a bank, se mi, privát bankárok nem foglalkozunk a piac 99%-val, csupán a felső 1%-al. Így biztosan az adott eszközosztályban felül tudjuk teljesíteni a globális piacot, ezzel magas megtérülést elérve ügyfeleink számára.

Nagy hangsúlyt helyeznek az értékteremtésre, értékmegőrzésre és a személyes kapcsolatok ápolására, hiszen az ügyfelek a bőség zavarától hirtelen döntésképtelenné válnak. Ebben segít a Partner Bank egyedi FÓKUSZ KÖNYVE, amely előszűri és közérthető formában, releváns információkkal könnyíti meg a laikus befektető döntését. Ön a fókusz könyv által egy meglehetősen széles befektetési spektrumból választhat.

Partner Bank fókusz könyv

A bank függetlensége meghatározó abban, hogy Ön ügyfélként a lehető legjobb befektetési tanácsadásban részesüljön, tehát részrehajlás nélkül teszi elérhetővé a bank a termékeit.

A Partner Bank lehetővé teszi a sikeres bel- és külföldi értékpapírokhoz és elit alapokhoz, továbbá a minőségi (blue chip) részvényekhez, kötvényekhez, vagyonkezeléshez való hozzáférést.

Az osztrák pénzügyi szolgáltatónak komoly tapasztalata van a bizonyítottan sikeres befektetési know how átadásában, amelyet a bank magyar tanácsadói is közvetítenek a hazai befektetők felé.

Minden ügyfélnek letétje saját néven vezetett osztrák értékpapír számlán (IBAN) kerül vezetésre.

A befektetés teljes futamideje során, Ön a saját webirodáján keresztül, a nap 24 órájában megtekintheti befektetése aktuális egyenlegét és az összes tranzakciót, magyar nyelven.

Annak érdekében, hogy az Ön pénze valóban rendelkezésére álljon a nem várt helyzetek esetén is bármikor hozzáférhet részlegesen, vagy a teljes letéthez egyaránt. Ezen felül egyedi igényeket is megfogalmazhat rendszeres kamatfizetésre, ezáltal befektetése még pontosabban illeszkedik elvárásaihoz.

Határozza meg Ön befektetésének futamidejét!

A Partner Bank a kezdetek óta az alábbi 3 pillérre építi tevékenységét:

  • Bizalom.
  • Minőség.
  • Függetlenség.  

Fontos megjegyeznünk, hogy a szigorú szabályozási környezet miatt bizonyos esetekben a bank elutasíthatja a számlanyitást, ezáltal a befektetési környezet kihasználását.

Hogyan használhatja ki a Partner Bank privát banki szolgáltatását?

Tekintse meg konzultáció és a portfólió kialakításának részleteit ITT.  

mm

Tátrai Csaba

Az elmúlt évek során átfogó tapasztalatot szereztem a legtöbb befektetési piacon, amely tapasztalatok az InwestMentors létrejöttét és működését nagy mértékben meghatározzák. Tapasztalatom szerint a sikeres pénzügyi tanácsadás a következő pilléreken nyugszik: mély, átfogó szakmai tudás, globális pénzügyi szemlélet, kockázati kontroll, bizalmi viszony ügyfeleimmel. Innovatív megoldásaink által szeretnénk hazánk pénzpiacának letisztultabb és átláthatóbb formát adni. Büszke vagyok eddig elért sikereinkre, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörünk visszajelzései igazolnak.   Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!