Skip to main content

Ben Carlson tízparancsolata:

  1. Hiszem, hogy az egyszerű felülírja a bonyolultat, de az egyszerűt nehezebb használni, mert a bonyolult dolgok mindig intelligensebbnek hangzanak és kényelmesebbnek tűnik megvásárolni.
  2. Hiszem, hogy a befektetők túl sok időt töltenek el aggódással, hogy vegyenek vagy eladjanak, amikor a türelmes tartás valószínűleg a legfontosabb aspektusa a befektetésnek.
  3. Hiszem, hogy nem a Te feladatod kitalálni, hogy a legendás befektetők jól vagy rosszul ítélik meg a piacot, de annál inkább, hogy a tanácsuk vagy előrejelzésük a Te konkrét helyzetedben releváns-e vagy sem.
  4. Hiszem, hogy az önfegyelem sokkal több pénzt tud csinálni, mint bármely más befektetői jellemvonás.
  5. Hiszem, hogy bármilyen sikeres kockázatkezelési rendszernek szabály alapúnak kell lennie, különben nem működik a gyakorlatban, mert a zsigeri ösztönből merített kereskedés egy olyan lehetetlen stratégia, amit csak néhányan tudnak következetesen használni.
  6. Hiszem, hogy a befektetésnek kevésbé kellene az emelkedésre vagy az esésre koncentrálni, sokkal inkább a céljaid elérésére.
  7. Hiszem, hogy az emberek túl sok időt töltenek milliárdos alapkezelők tanulmányozására, és nem elég időt normál emberekre, akik sikeresen nyugdíjba mentek.
  8. Hiszem, hogy egy hosszútávú befektetési terv elkészítés egy bizonytalan jövőre soha nem lesz tökéletes, de még mindig ez az egyik legfontosabb dolog, amit egy befektető tehet.
  9. Hiszem, hogy a költési szokásaidra sokkal fontosabb figyelni, mint a piac napi változásaira.
  10. Hiszem, hogy soha nem volt semmi sem könnyű a befektetésekkel kapcsolatban, de tehetünk még azért, hogy nehezebb legyen, mint amilyennek kellene lennie.

A zseniális Ben Carlson-tól szabadon fordítottam.

Hozzá tenni csak annyit tudok: maradéktalanul osztom a hitét minden pontban.

Eredeti: http://awealthofcommonsense.com/2016/06/10-things-i-believe-about-investing/

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!