Skip to main content


TBSZ (Tartós Befektetési Számla) egy olyan értékpapírszámla, amin a 3. megtakarítási év után csökkentett adóval, 5. év után pedig adómentesen férhet hozzá a befektetései hozamaihoz.

2019-ben a kamatból és a hozamból 15% kamatadót kell fizetni.

 

Lássuk a részleteket!  

A TBSZ működése alatt 4 életszakaszt különböztethetünk meg, amire mind eltérő jellemzők vonatkoznak.

0. év, az úgynevezett gyűjtőév. Ez a számla indításának a naptári éve, január 1. és december 31. közötti időszak. A gyűjtőéven belül szabadon rakhat be, vagy vehet ki befektetéséből pénzt.

 

1.-3. év, normál adózás. A TBSZ számla NEM jelent lekötést, tehát ha szüksége van a pénzére, bármikor kiveheti azt, de ebben az esetben ki kell fizetnie az addigi nyeresége utána a15% kamatadót.

 

3.-5. év, már csak 10% az adó. Amennyiben a 3. év is letelt és befektetéséhez hozzá szeretne férni, már csökkentett adózással tudja ezt megtenni.

 

5. év100% adómentességAz 5. év után 0% kamatadót kell fizetnie befektetései után, amennyiben a befektetéshez valóban hozzá akar férni.

 

Mennyi összeg befizetésétől mentesül a TBSZ számlának köszönhetően?

Évi 6% hozamnál ez 0,9% / év megtakarítást jelent, ami 5 év alatt már 4,5%!

5 millió Forint összegű befektetésnél a fent említett adó 5 év alatt 249.151 Ft. összeget jelent. Úgy gondoljuk, Ön biztosan el tudja költeni ezt az összeget.

Gondoljon csak bele, az 5 év mennyire belátható és rövid időszak. Befektetési léptékkel nézve is közép időtávnak hívják, de ha nyugdíj-előtakarékosságról, biztosításról vagy családi vagyonról van szó, az 5 év eltörpül ezek futamidejétől.

Milyen értékpapírokat tud a TBSZ számlára elhelyezni?

Magyarországon eléggé szűkre szabott lehetőségek érhetőek el a TBSZ számlára, holott akár több mint 82.000 értékpapírt és 92.000 befektetési alap is elhelyezhető az Ön nevén, így már a 6%-os átlag hozam sem elképzelhetetlen többé…

Magyarországon a legtöbb befektetési lehetőség kizárólag korlátozott számban érhető el a lakosság számára, ami sajnos meg is látszik a befektetés teljesítményén.

Ezzel szemben Osztrák privát banki környezetünkön keresztül egyedi portfóliót biztosítunk Önnek, elvárásainak megfelelő hozammal, adómentesen, így kiemelkedő eredményt érhet el, magasabb biztonság mellett, ráadásul most 50%-os kedvezménnyel.

 

Mire vár még?

Vegye fel velünk a kapcsolatot a cikk alatt található gombra kattintva.

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!