Skip to main content

Limuzin a garázsban, láncra vert tigris a kertben, életnagyságú feszület a nyakban. Igen. Ezt mind megkaphatja! 100% tőkevédelem és 100% hozam. Bevállalja?

“Gyorsan lettem sikeres, 10-15 év kellett csak hozzá” Brian Tracy

A legáltalánosabb bűn, amit elkövethet, ha befektetésekről van szó: a mohóság.

Kortól, nemtől függetlenül bárkit elragadhat. Ez az egyik legalapvetőbb érzés (a félelem mellett), ami mozgatja a döntéseinket, ha pénzről van szó.

Pár százalékkal több hozamot látunk, mint a banki kamatok, és mint ha gyémántok vakítanák el a szemünket. Könnyű pénz lehetősége, ami pillanatok alatt felborítja a realitás érzékünket.

Sokszor nem is magas elvárásokkal indul, de a “tanácsadó” bevadítja az elképzeléseket.

Lehet egyáltalán gyorsan sokat keresni?

Persze! De milyen kockázattal? A lottón is lehet nyerni, de a többség mégis elveszíti a feltett pénzét.

Mohóság = türelmetlenség.

 2 lehetőség közül választhatsz:

  1. 15 év alatt lesz anyagilag független, aminek az esélye 99% Ha esetleg nem jön be, akkor is a cél közelében lesz a határidőre, stabil, biztonságos anyagi háttérrel.
  2. 3 hónap alatt leszel anyagilag független, aminek az esélye 0,00001%. Ha nem jön be, mindent kezdhetsz elölről, az anyagi függetlenség elérésének ideje évekkel vagy évtizedekkel tolódik el.

Melyiket választja?

Nincsen ingyen ebéd. Aki sokat akar keresni, annak sokat kell kockáztatnia.

Kész minden befektetését elveszíteni a magas hozam minimális lehetőségéért?

Amikor havi 10%-ban gondolkozik, USD-ben, 0% körüli éves banki kamatok mellett, akkor ahhoz bizony nagyot kell kockáztatnia!

Káros önigazolás melegágya

Mindannyian szerettünk volna már kincskereső és pláne kincset találó kalandornak lenni. Meglátni azt, amit senki más. Barátok, ismerősök véleményével szembe menni a belső megérzés miatt, ami legbelül tudja, hogy ha kitartunk a meggyőződésünk mellett, végül busásan elnyerjük a jutalmunkat. Sőt, még be is olvashatunk a hitetleneknek!

Van egy bizarr bája annak, amikor megbabonázva, makacsul kitartunk egy olyan döntés mellett, amit ha más csinálna, egy jó nagy pofonnal próbálnánk észhez téríteni.

Sajnos sokszor átcsap egy erős önigazolás keresésbe is. Vak makacsságunk csak utólag derül ki, amikor már késő elnézést kérni magunktól és beismerni a hibánkat.

Kellemetlen mellékhatása, hogy ha mi nem hozzuk szóba, majd az ismerősök az orrunk alá dörgölik vagy a hátunk mögött kibeszélik, hogy ő volt az, aki bukott egy jó nagyot. Szegény. Dicsőség helyett nagy adag szégyen jár a makacsságért cserébe.

„Olyan országok devizáival kereskedek, amiket nem is ismerek”

István hazaérve a munkából jó szokása szerint leül a számítógép elő facebookozni. Egyszercsak 2 poszt között megjelenik az *Forex hirdetése:

“2000EUR-t kerestem a kanapémból, kevesebb mint 1 hónap alatt”

A másodperc tört része alatt dollár jelek csillannak fel a szemében. Átvillan az agyán mit is lehetne vásárolni ennyi pénzből.

2000 EUR = 660.000 Ft.

Új motor? Nyaralás Seychelle szigetekre? Iphone 8? Bármi! és ez csak az első hónap.

Azonnal kattint a hirdetésre. Regisztrál. Utal.

Másnap már hívja is a “tanácsadója”, aki felnyitja a szemét, hogy havi 30%-ot elérni sokkal könnyebb, mint gondolná.

István még egy pillanatra elgondolkozik, hogy ha ez ilyen nagy üzlet miért nem csinálja még mindenki. Tanácsadója gyorsan megnyugtatja, hogy  nem lehet mindenki ilyen okos, csak a kiválasztottak veszik észre a hirdetést, és kattintanak rá a gazdagság ígéretére.

Az első 1 milliót 3 év alatt spórolta össze, de sikerült 1 hónap alatt lenullázni.

Sebaj, megnyugtatja a tanácsadója, hogy ha utal még 1 milliót 3 hónap alatt visszaszerezheti, 6 hónap alatt pedig még 2 milliót kereshet hozzá.

István látja már az új autót és fittyet hányva az anomáliákra feláldozza az örökölt 1 milliót is.

Még csak 2 hónap telt el és 3 év munka + a szülői takarékoskodás eredménye el is porladt.

Helyette anyagi és lelki üresség maradt a szertefoszlott álmokból. Pedig olyan egyszerűnek tűnt és olyan sokat lehetett volna keresni….

Híres milliárdosok

Könnyelműen gondolhatta azt, hogy ha az ismert sikeres üzletemberek, befektetők meg tudták csinálni, önnek is menni fog. Sikerülhet is!

Viszont fontos látnia azt is, hogy ma a világ leggazdagabb emberei többségben vagy örökölték a vagyonukat vagy idősebb korukra szerezték meg.

Kiváló példa erre Warren Buffett, aki vagyonának a 99%-t 50 éves kora után szerezte. Legfontosabb szempont a befektetéseinél: ne veszítsen pénzt.

Magára ismert a mohóságban?

Ne féljen, nincs vele egyedül!

Mindannyian követünk el hibákat, a fontos, hogy tanuljunk belőle és rájöjjünk azokra a tanulságokra, amik segítenek elkerülni, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg.

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!