Bízok benne, hogy mostanra már kezd kikristályosodni Önben a hazai megtakarítások világa. Objektíven szemlélve gyorsan rájöhetünk, hogy a legtöbb szolgáltató eltérő névvel és „storyval” ugyan, de nagyjából ugyanazokat a termékeket teszik elérhetővé. Mivel a választék hiánya kényszer megoldásokat szül, Magyarországon ezekben tartjuk a legtöbb pénzt. Sokan el se jutnak addig, hogy feltegyék a nagy kérdést:

 

Tényleg CSAK ezekbe az eszközökbe tudok rendszeres megtakarítást rakni 2018-ban?

Nincs más?

 

Általános szabályként fontos megjegyeznie, hogy a kereskedelmi bankok és biztosítók NEM befektetési szolgáltatók. Tehát ajánlataikat nem fogják az Ön elvárásaihoz és a piac változásokhoz igazítani.

Tőlünk nyugatabbra a pénzügyi kultúra nem csak azért tudott olyan magas szinteken működni, mert nagy hangsúlyt fektetnek a lakosság edukálására, hanem mert biztos szabályozó háttér mellett, számos szakosított pénzintézetvagyonkezelő és/vagy értékpapír közvetítő bank működik.

Ezek lehetőséget biztosítanak aktív vagyonkezelésre, korlátozás mentesen. Tehát Ön, mint befektető szakmai tudás nélkül képes kihasználni a globális trendeket.

 

Az eredmények természetesen nem maradnak el.

 

Megfelelő szakmai háttérrel a lakosság is bátrabban mer tervezni és befektetni. A számokból kiderül, hogy nyugaton a befektetők legalább 5-8 évben gondolkodnak, és pénzük legalább 20%-át részvényekben tartják. A befektetési alapokat itthon is ismerik a befektetők, akik egyre több pénzt tartanak ebben az eszközosztályban. A gond csak az, hogy több, mint 60%-a ennek a pénznek pénzpiaci alapokban parkol, ami évek óta negatív összteljesítményt tud felmutatni. Nyugaton ez a szám 4%-alatt van.

Tehát a megfelelő szakmai háttér most is kifizetődik. Nemzetközi szinten több tízezer befektetési lehetőség, kötvény, részvény és befektetési alap érhető el, amelyek közül mindig van olyan eszköz, amely nagyobb potenciállal bír, mint a többi.

Európán belül a vagyonkezelés ilyen magas fokán különösen Svájc és Ausztria található.

A hazai politikai retorikában évszázadok óta Ausztria jelenik meg viszonyítási alapként, hiszen a „sógor” gazdasági ereje, pénzügyi kultúrája megkérdőjelezhetetlen egész Európában, de különösen a régióban. Lehetetlen nem észrevenni, hogy a Magyarországon megtörtént pénzügyi visszaélések, alacsony kamatok és a költséges banki szolgáltatások, újra meg újra a befektetők célországává teszi Ausztriát.

Amennyiben Ön Hegyeshalomnál nem lépte még át a határt, akkor is hallott már az Ausztriában uralkodó magas és kiegyensúlyozott életszínvonalról, amely a legtöbbször érdemelte ki az EU legbékésebb országa címet. Ezen kívül Ausztria bebetonozta magát a világ 12 leggazdagabb országa közé.

Összehasonlításként az Osztrák átlagbérek 4,5X magasabbak, mint Magyarországon. Nem véletlen tehát, hogy a nyugatra kivándorló honfitársaink legnagyobb része is Ausztriát célozza meg a munkavállalás miatt.

 

Milyen hátteret képes biztosítani az Ön megtakarításainak az Osztrák bankrendszer?

 

Az ország nagy hangsúlyt fektet híresen stabil és szilárd bankrendszerének AA besorolásának megtartására, amelyet 3 felügyelet ellenőriz és a befektetők nyugalmát 5 betétbiztosítási alap is szavatolja.

Ezért mondják a szakemberek, hogy aki már egyszer kivitte a pénzét Ausztriába, nagy valószínűséggel nem is fogja azt hazahozni.

Óvatos becslések szerint Magyarországról a külföldre vitt pénzek kb. 80%-a landol Ausztriában. Több tízezer magyar helyezte már el megtakarításainak nagyobb részét a „sógornál”, amely összeg közel 100 milliárd forintnak felel meg.

Lassan 15 éve már, hogy hazánkban is elérhető az osztrák típusú vagyonkezelés, a linzi székhelyű Partner Bank. Amely lehetőséget már több mint 13.000 magyar ügyfél élvezi.

A bank magyar felügyeleti engedéllyel is rendelkezik, és cégünkön, az InwestMentors Hungary-n keresztül tudunk biztosítani Önnek bővebb tájékoztatást a megtakarítási lehetőségekről.

 

Az Osztrák befektetési környezet az Ön számára megfelelő, ha:

– A hazainál nagyobb biztonságot szeretne teremteni megtakarításainak (AA bankrendszer)

– 100.000 EUR-ig az Osztrák állami garanciával szeretné védeni pénzét

– Személyre szabott megtakarítási programra vágyik, ami igazodik terveihez

– Kedvezőbb költségeket és 100% átláthatóságot vár el szolgáltatójától (Mifid2)

– Többször csalódott már hazai szolgáltatóban

– Nem szeretne kötöttségeket, pénzéhez bármikor hozzáférhessen

– Fontos Önnek a személyes kapcsolattartás

 

További részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!