Skip to main content

Bízok benne, hogy mostanra már kezd kikristályosodni Önben a hazai megtakarítások világa. Objektíven szemlélve gyorsan rájöhetünk, hogy a legtöbb szolgáltató eltérő névvel és „storyval” ugyan, de nagyjából ugyanazokat a termékeket teszik elérhetővé. Mivel a választék hiánya kényszer megoldásokat szül, Magyarországon ezekben tartjuk a legtöbb pénzt. Sokan el se jutnak addig, hogy feltegyék a nagy kérdést:

 

Tényleg CSAK ezekbe az eszközökbe tudok rendszeres megtakarítást rakni 2018-ban?

Nincs más?

 

Általános szabályként fontos megjegyeznie, hogy a kereskedelmi bankok és biztosítók NEM befektetési szolgáltatók. Tehát ajánlataikat nem fogják az Ön elvárásaihoz és a piac változásokhoz igazítani.

Tőlünk nyugatabbra a pénzügyi kultúra nem csak azért tudott olyan magas szinteken működni, mert nagy hangsúlyt fektetnek a lakosság edukálására, hanem mert biztos szabályozó háttér mellett, számos szakosított pénzintézetvagyonkezelő és/vagy értékpapír közvetítő bank működik.

Ezek lehetőséget biztosítanak aktív vagyonkezelésre, korlátozás mentesen. Tehát Ön, mint befektető szakmai tudás nélkül képes kihasználni a globális trendeket.

 

Az eredmények természetesen nem maradnak el.

 

Megfelelő szakmai háttérrel a lakosság is bátrabban mer tervezni és befektetni. A számokból kiderül, hogy nyugaton a befektetők legalább 5-8 évben gondolkodnak, és pénzük legalább 20%-át részvényekben tartják. A befektetési alapokat itthon is ismerik a befektetők, akik egyre több pénzt tartanak ebben az eszközosztályban. A gond csak az, hogy több, mint 60%-a ennek a pénznek pénzpiaci alapokban parkol, ami évek óta negatív összteljesítményt tud felmutatni. Nyugaton ez a szám 4%-alatt van.

Tehát a megfelelő szakmai háttér most is kifizetődik. Nemzetközi szinten több tízezer befektetési lehetőség, kötvény, részvény és befektetési alap érhető el, amelyek közül mindig van olyan eszköz, amely nagyobb potenciállal bír, mint a többi.

Európán belül a vagyonkezelés ilyen magas fokán különösen Svájc és Ausztria található.

A hazai politikai retorikában évszázadok óta Ausztria jelenik meg viszonyítási alapként, hiszen a „sógor” gazdasági ereje, pénzügyi kultúrája megkérdőjelezhetetlen egész Európában, de különösen a régióban. Lehetetlen nem észrevenni, hogy a Magyarországon megtörtént pénzügyi visszaélések, alacsony kamatok és a költséges banki szolgáltatások, újra meg újra a befektetők célországává teszi Ausztriát.

Amennyiben Ön Hegyeshalomnál nem lépte még át a határt, akkor is hallott már az Ausztriában uralkodó magas és kiegyensúlyozott életszínvonalról, amely a legtöbbször érdemelte ki az EU legbékésebb országa címet. Ezen kívül Ausztria bebetonozta magát a világ 12 leggazdagabb országa közé.

Összehasonlításként az Osztrák átlagbérek 4,5X magasabbak, mint Magyarországon. Nem véletlen tehát, hogy a nyugatra kivándorló honfitársaink legnagyobb része is Ausztriát célozza meg a munkavállalás miatt.

 

Milyen hátteret képes biztosítani az Ön megtakarításainak az Osztrák bankrendszer?

 

Az ország nagy hangsúlyt fektet híresen stabil és szilárd bankrendszerének AA besorolásának megtartására, amelyet 3 felügyelet ellenőriz és a befektetők nyugalmát 5 betétbiztosítási alap is szavatolja.

Ezért mondják a szakemberek, hogy aki már egyszer kivitte a pénzét Ausztriába, nagy valószínűséggel nem is fogja azt hazahozni.

Óvatos becslések szerint Magyarországról a külföldre vitt pénzek kb. 80%-a landol Ausztriában. Több tízezer magyar helyezte már el megtakarításainak nagyobb részét a „sógornál”, amely összeg közel 100 milliárd forintnak felel meg.

Lassan 15 éve már, hogy hazánkban is elérhető az osztrák típusú vagyonkezelés, a linzi székhelyű Partner Bank. Amely lehetőséget már több mint 13.000 magyar ügyfél élvezi.

A bank magyar felügyeleti engedéllyel is rendelkezik, és cégünkön, az InwestMentors Hungary-n keresztül tudunk biztosítani Önnek bővebb tájékoztatást a megtakarítási lehetőségekről.

 

Az Osztrák befektetési környezet az Ön számára megfelelő, ha:

– A hazainál nagyobb biztonságot szeretne teremteni megtakarításainak (AA bankrendszer)

– 100.000 EUR-ig az Osztrák állami garanciával szeretné védeni pénzét

– Személyre szabott megtakarítási programra vágyik, ami igazodik terveihez

– Kedvezőbb költségeket és 100% átláthatóságot vár el szolgáltatójától (Mifid2)

– Többször csalódott már hazai szolgáltatóban

– Nem szeretne kötöttségeket, pénzéhez bármikor hozzáférhessen

– Fontos Önnek a személyes kapcsolattartás

 

További részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot! 

mm

Tátrai Csaba

Az elmúlt évek során átfogó tapasztalatot szereztem a legtöbb befektetési piacon, amely tapasztalatok az InwestMentors létrejöttét és működését nagy mértékben meghatározzák. Tapasztalatom szerint a sikeres pénzügyi tanácsadás a következő pilléreken nyugszik: mély, átfogó szakmai tudás, globális pénzügyi szemlélet, kockázati kontroll, bizalmi viszony ügyfeleimmel. Innovatív megoldásaink által szeretnénk hazánk pénzpiacának letisztultabb és átláthatóbb formát adni. Büszke vagyok eddig elért sikereinkre, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörünk visszajelzései igazolnak.   Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!