Skip to main content

Mindannyian ismerjük a szórakoztatóóriást, de vannak még hátra rejtett érdekességek. Lássuk!

  1. Steve Jobs özvegye a Disney legnagyobb egyedi részvényese. – Amikor eladta a számítógépes animációra szakosodott PIXAR cégét, Disney részvényekbe fizették ki. Ezt örökölte meg a felesége.
  2. A bevételeinek csak a 14%-a származik az animációkból. – Legtöbbet a televízióiból keresi, az ESPN sportcsatornának 100 millió előfizetője van.
  3. Walt Disney 1923-ban miután megalapította első animációs cégét, rögtön csődbe is ment. – Majd testvérével együtt újra nekifogott, a többi pedig már történelem.
  4. A History Channel és a Discovery is a Disney csoporthoz tartozik. – és még rengeteg más TV csatorna.
  5. A Karib tenger kalózait a Disnelyand-ben található monumentális játék inspirálta, amit Walt Disney álmodott meg és 1967 óta a park része. – Külön érdekesség, hogy Warren Buffett segített finanszírozni a játék elkészülését.
  6. Warren Buffet egyik legnagyobb hibája, hogy 50 éve eladta az 5%-os tulajdonrészét. Ma 2000*ét éri. – Az előbb említett segítséggel egy év alatt 20%-ot keresett, de ennél sokkal többről maradt le az évtizedek alatt.
  7. Több mint 180.000 ember dolgozik a cégcsoportnál. – Többen, mint ahányan Pécsen laknak.
  8. A The Walt Disney Company a Dow Jones Indexet alkotó 30 cég egyike. – Már 25 éve.
  9. A Disney a legjobban szeretett vállalat a Fortune magazin szerint. – Évek óta imádja az egész világ, még az Apple se tudta letaszítani a trónról.
  10. Az utóbbi években a legtöbb 1 milliárd dollár nemzetközi bevételt elérő filmet a Disney / Buena Vista termelte ki: Bosszúállók, Vasember, Karib Tenger, Alice csodaországban, Toy Story, Jégvarázs…

+1 A legendával ellentétben Walt Disney nem hibernáltatta magát. 

Hosszú éveken keresztül terjedt az az urbán legenda, miszerint Walt Disney halála előtt hibernáltatta magát és egyszer, amikor az orvostudomány magasabb szinten lesz, visszatér hozzánk. Később kiderült, hogy a fekete humor egy csoport alkalmazottól származik, akik utolsó főnöküknek szánták az utolsó tréfát. Disney lánya szerint az idős Walt valószínűleg nem is hallott életében a hibernálásról. A fagyasztástól független, Disney öröksége filmjein és szórakoztatóbirodalmán keresztül hallhatatlan maradt.

Érdekli a Disney? Olvassa el a következő cikket is:

https://inwestblog.hu/boldogsaggyarbol-penzverde-melysegi-disney-elemzes/

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!