Skip to main content

KATTINTS A VIDEÓRA INDÍTÁSHOZ

Megmutatom, hogy rakj félre évi több százezer forintot úgy, hogy nem mondasz le semmiről. Sőt, ha többet költesz, még többet is takarítasz meg.

Egy olyan módszert fogok mutatni, amivel nem kell számolnod a forintokat, nem kell listát vezetned és a hitelkártya visszatöltés miatt sem kell izgulnod.

Az eredményét már egy hónap múlva fogod látni, pár év múlva pedig azon veszed észre magad, hogy már akár több milliós tartalék áll a számládon.

A módszert kipróbáltam a saját bőrömön és azért is merem ajánlani. mert a saját példám is igazolja az eredményességét. A cikk végére megmutatom azt is, hogy nekem mennyit sikerült így félrerakni.

Miért van egyáltalán szükség trükkös megtakarítási módokra?

Magyarországon az emberek 47%-nak nincs egy hónapra sem elegendő megtakarítása.

A megtakarítás, mint szokás annyira hiányzik a legtöbb ember életéből, hogy ezen a téren rosszabbul állunk, mint Albánia, Peru vagy Vietnám.

Egy 200.000Ft-os „váratlan” kiadás akár évekig tartó adósságspirálba is hajthatja a többséget, ha brutálisan magas kamatú személyi kölcsönt kényszerül felvenni.

A váratlan kiadások pedig sokkal rendszeresebbek, mint azt sokan remélnék. Lerobban az autó, elromlik a hűtő, jön egy esküvő vagy egy temetés..

Ha nincs 6 havi költésednek megfelelő megtakarításod, akkor kiszolgáltatott helyzetben vagy. A többség pedig ebben a cipőben jár. Ha elveszítik a munkájukat vagy lebetegszik a család keresőinek egyik fele, máris szorult helyzetbe kerülnek.

De ki akar lemondani a ma örömeiről a holnap biztonságáért?

Hogyan lehetne ellenállni ekkora csábításnak, hiszen bármerre jársz mindenhol egy ruha vagy egy fagyi, évente kijön egy új iphone. Ki ne akarna menő lenni, élvezni az életet és lépést tartani a trendekkel?

Tudom, hogy a lelkiismeretedre és a jövőd védelmére ható szónoklatok semmit nem hatnak. Ezért én nem is próbállak meg lebeszélni arról, hogy kevesebbet költs.

Mit szólnál egy olyan megtakarítási módszerhez, amivel úgy tudsz többet félrerakni, ha többet költesz?

Ahhoz, hogy ennek ellenére is százezreket tudj félrerakni csupán 1 könnyen és élvezetesen betartható szabályt kell követned. Iratkozz fel a csatornára! Na jó, nem ezt, hanem egy másikat.

Egy szabály, amit garantáltan imádni fogsz:

  • Mindig papírpénzzel vásárolj!

Napközben veszel egy kávét 590Ft és egy ezressel fizetsz.

Leszaladsz a boltba kenyérért 380Ft és egy ötszázast adsz.

Este nagybevásárlás 9550Ft, amit egy tízezresből rendezel.

Innentől már csak egy dolgod van: minden este ürítsd ki a zsebed egy kijelölt dobozba.

Pont annyira egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

Mennyi pénzt tudsz összegyűjteni így?

Minél többször vásárolsz kisebb összegekért, annál gyorsabban fog hízni a perselyed.

Konkrét példaként a saját családomat tudom felhozni. 4 évvel ezelőtt kezdtünk el így takarékoskodni és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy mennyi pénz gyűlt össze már az első hónapban úgy, hogy az sehonnan nem hiányzott.

Érzésre ugyanannyit költöttünk, semmit nem adtunk lentebb az életszínvonalunkból, de mégis nőtt a megtakarításunk.

Ebből a pénzből voltunk már utazni többször külföldön és besegített az esküvőnkbe is.

Tavaly már nem költöttük el, hanem befektettük lakás-takarékpénztárba, így év végére 30%-kal több lett belőle.

Az előző években mindig havonta egy családi rituálé keretében kiöntöttük és megszámoltuk a pénzt. Köszönhetően a fiunk januári születésének, 2016 novembere óta annyira kevés időnk volt, hogy már 14 hónapja nem tudtunk számolni.

Most azonban annyira sok pénz gyűlt már össze, hogy betelt a doboz  és kénytelenek vagyunk üríteni, hogy teret engedjünk a további apróknak is.

Mennyit lehetett félrerakni ezzel a módszerrel egy átlagos 3 tagú család költése mellett?

Nekünk összesen 263.210 Forintot sikerült.

Ezt az összeget belerakjuk egy lakás-takarékba, így év végére még hozzá jön 72.000 Ft, amivel együtt 335.210 Forint lesz, köszönhetően a 30% állami támogatásnak.

Ahhoz képest, hogy semmit nem kellett, hogy lentebb adjunk, nem rossz, ugye?

Fizess mától mindenhol papírpénzzel és a visszajáró aprót rakd be perselybe. (ha nincs perselyed, rakd egy dobozba vagy befőttes üvegbe) Ennyi a titka. Papírpénzzel fizetni egyébként is menő. Ki akar guberálni a garasok között? Menjen az egész a perselybe!

Hogy hogy nem hiányzik sehonnan ez a pénz?

Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni. Aki 2 milliót keres egy hónapban, ugyanúgy tud szűkösködni, mint aki csak 100.000-et. A költések igazodnak a bevételekhez. Amikor látod, hogy a hónap vége felé kezd vékonyodni a pénztárcád, anélkül kezdesz el kevesebbet költeni, hogy kiszámolnád pontosan mennyid maradt.

Ennek a fordítottja is igaz, amit a legjobban a bevásárlóközpontok telítettségén vehetsz észre. Hónap elején, fizetés után közvetlenül tömve vannak, a vége felé pedig kiüresednek.

A megtakarítás biztonságot és önbizalmat ad. Nyugodtabbak lesznek a mindennapjaid.

Az így összegyűjtött pénzt elutazhatod vagy megalapozhatod a saját otthonod.

Az első lépéseket a legnehezebb megtenni, ha takarékoskodásról van szó. Mától a kezedben van egy módszer, amivel ezt mégis könnyedén lépheted meg.

Kezd a következő vásárlástól és emlékeztetőül: Fizess papírpénzzel és minden este ürítsd ki a zsebeidet!

Miután kipróbáltad, örömmel venném, ha adnál visszajelzést a videó alatti komment részben. Ha Neked van már más, bevált módszered a spórolásra, oszd meg kérlek, hogy mások is tanulhassanak belőle.

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!