Skip to main content

Warren Buffett a napokban ünnepelte 86. születésnapját, aminek tiszteletéül összegyűjtöttem a legjobb idézeteit. Az érték alapú befektetők királya hihetetlen eredményei mellett, humoros stílusáról is ismert. Fantasztikusan jól tudja az üzleti világra a metaforákat gyártani, rendszeresen idéz a bibliából vagy country dalokból. Több mint fél évszázad bőven lég idő volt arra, hogy legyen mit idézni tőle. Nehéz volt a választás mert könnyű lett volna TOP100-as listát is csinálni, annyi a sziporkázó gondolat. Jöjjön most az általam vélt 10 legjobb idézet. Jó szórakozást és boldog születésnapot Warren!

  1. Az aktívan kereskedő piaci szerepelőket befektetőnek nevezni olyan, mint a rendre egyéjszakás kalandokba bonyolodó férfit romantikusnak hívni.
  2.  A vállalatirányítás extrém iróniája, hogy egy alkalmatlan vezérigazgató sokkal könnyebben megőrzi az állását, mint egy alkalmatlan beosztott.
  3. Gyomorideget okozó emberekkel együttműködni nagyjából olyan mint pénzért nősülni: szinte kivétel nélkül rossz ötlet – teljes őrültség azonban, ha egyszer már úgyis gazdag vagy.
  4. Egy ló, amely tízig tud számolni rendkívüli ló – de semmiképpen sem rendkívüli matematikus.
  5. Mi értelme meggazdagodni, ha álló nap a részvényárfolyamokat bámuljuk a monitoron?
  6. A befektetőnek nagyon kevés dolgot kell jól csinálnia, feltéve, hogy a nagy hibákat elkerüli.
  7. Ha nem lennének hajlandóak egy részvényt tíz évre megvenni, ne is gondolkodjanak, hogy tíz percre megveszik.
  8. Egy hónap alatt akkor sem lehet kisbabát csinálni, ha kilenc nőt ejtünk teherbe.
  9. Azt tanácsolni a befektetőnek, hogy  pusztán azért váljon meg a befektetései egy részétől mert azok túl nagy súlyt képviselnek portfólióján belül, ahhoz hasonlítana mintha azt tanácsolnánk a Chicago Bullsnak, hogy adják el Michael Jordant mert annyira fontossá vált a csapatnak
  10. A pénzügyek területén óvakodjunk a múltbéli teljesítményen alapuló bizonyítékoktól: “ha a történelemkönyvek jelentenének kulcsot a gazdagsághoz, a Forbes 400-as listája könyvtárosokból állna.

Tetszett? Like!

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!