Skip to main content

Köztudott tény, hogy az USA a legjobban eladósodott ország a világon.

Aki rendszeresen olvassa a gazdasági híreket, lehet még azt is tudja, hogy jelenleg kb. 19,500,000,000,000 USD az adósságuk. (2016 szeptember)
Ezek önmagában csak egy szám, egy absztrakt valami, amit nem lehet értelmezni. Csupán annyit érzünk rajta, hogy irdatlanul sok.
Segítségképpen jöjjön néhány viszonyítási alap, hogy mennyire is hatalmas ez az adósság tömeg, amit több mint valószínű, hogy soha nem fognak teljesen visszafizetni. Ha van egy szemernyi kétséged is efelől, hamarosan rájössz, hogy miért tartozik a lehetetlen kategóriájába ennek az összegnek a teljes törlesztése.
1. Az USA államadósság nagyobb mint az 500 legnagyobb amerikai vállalat összértéke .
2. Az USA államadósság nagyobb mint a 7 legnagyobb alapkezelő által összesen menedzselt teljes vagyon.
3. Az USA államadósság 25* nagyobb mint a föld teljes éves olaj exportja.
4. Az USA államadósság 155* nagyobb mint a kibányászott összes arany a földön.
5. Az USA államadóssága 1,5* nagyobb mint az összes készpénz, arany, ezüst és bitcoin a földön!
+ Az USA államadóssága 270* nagyobb mint Magyarországé.
Courtesy of: The Money Project
mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!