Skip to main content

Questor? Budacash? Fortress? Quantum XXL? biogiliszta? és még számtalan mennyiségű csalás az elmúlt évekből.

Egy dolog közös a befektetőkben, akik elvesztették minden pénzüket: a legjobbat választották.

Legalábbis a saját szemszögükből, a döntés pillanatában rendelkezésre álló információk alapján a legjobb döntést hozták.

Sokszor hallottam már, hogy „okosabbak” szidják a károsultakat, hogy lehettek ennyire figyelmetlenek, felelőtlenek, meg amúgy is miért nem tudják a tőkepiaci befektetések választására vonatkozó alapszabályokat.

Hibáztatni azt, aki pénzt veszített teljesen felesleges és értelmetlen dolog. Ha tudta volna, amit tudnia kellett volna, nem úgy döntött volna…

Rengeteg károsulttal találkoztam már, akik valamelyik csalásnak áldozatul estek és mindig megkérdeztem, hogy miért pont a Questort? Fortresst? Kairost? Skywayt választották?

A válasz pedig mindig ugyanaz volt: ez tűnt a legjobb választásnak. Ha pedig több tízezer befektető számára volt igaz, fogadjuk el, hogy az ő szemszögükből tényleg ez volt az igazság csak utólag kiderülő illúziója.

„minden ember természetéből adódóan ártatlan, mert csak azt tudja választani, amit jónak gondol, arra azonban képtelen, hogy különbséget tegyen a valóban jó és a világ illúziói között” Szókratész

Ahogy egy gyerek sem születik úgy, hogy tudja a késsel és ollóval hadonászni veszélyes, úgy a felnőtt befektetők sem mind tudják, hogy ellenőrizetlen cégekbe fektetni veszélyes, hogy magánszemélynek készpénzt átadni befektetés gyanánt: pénzügyi öngyilkosság.

Hibázz. Tanulj. Menj tovább. – Ray Dalio

Jó döntésnek tűnt, de utólag kiderült, hogy nem érte meg. Mit tehetsz? Tanulj belőle! Gondold végig, hogy mit kellett volna másképpen csinálni és milyen ismeretekre van még szükség ahhoz, hogy a jövőben a legjobb döntésednek ne legyen anyagilag végzetes következményei.

A pénzzel és a befektetésekkel való bánásmód is folyamatos tanulást igényel. Ahogy egy házasságban az odafigyelést a másikra is egy életen át tanuljuk.

A profi befektetési tanácsadó ezen az úton előrébb jár. Több időt töltött a befektetési és pénzügyi törvények megismerésével, számtalan jó és rossz példát látott, ismeri a lehetőségeket. Pont úgy mint egy profi orvos vagy ügyvéd.

Befektetési tanácsadóként küldetésünk a pénzügyi világ illúzióinak a ledöntése. Segíteni eldönteni mi a helyes és mi a helytelen, mi a bizonyítottan működő és mi az, ami biztosan nem.

Bemutatni a lehetőségeket és a veszélyeket egyaránt, aminek az ismeretében már soha többet NEM lehet a legjobb választás, egy biztos csalás.

 

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!