Skip to main content

A magyar társadalom pénzügyileg megtépázott.

Ezért a cikksorozat célja, hogy segítsen mindenkinek magára ismerni és elgondolkodni azon, mi is vezetett vagy vezethet bajhoz.

Aki pénzt veszített, (főleg ha a megtakarítása jelentős részét), az bűnös. Viszont ha ön is megismeri a bűnöket, amik veszteséghez vezetnek, a jövőben el tudja kerülni őket és a belőlük következő további veszteségeket.

Ha már veszített, a cikk végére rá fog döbbenni arra, hogy mi volt az oka. Egyben megérti azt is, hogy mit kell másképpen csinálnia a jövőben, hogy ne érje anyagi csőd.

Ha egy forgalmas aluljáróban kilógatva hagyjuk a pénztárcánkat, ki a felelős azért, ha ellopják?

Lehet fogni a rablóra, de mások hibáztatása még nem oldott meg egy gondot sem.

Ne várjon arra, hogy minden pénzintézet előtt ki lesz táblázva, vagy minden ügynök, közvetítő homlokára lesz tetoválva, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy ne tudják átverni.

„Az első emberpár bűnbeesése (amely aztán minden emberre eredendő bűnként száll át) óta az emberek hajlamosak a bűnök elkövetésére.” – Wikipedia – a hét főbűn

Önt nem üldözi a törvény és az egyház sem ítéli el érte, DE súlyosan megfizeti az árát. Olyan bűnökről van szó, amelyek a bűnök szaporodását segítik elő, mert belőlük más bűnök, és más víciumok (rossz tulajdonságok, szokások) származnak. (wikipédia)

Habár az igazi bűnt nem az követi el, aki befektet, hanem az, aki átver, mégis abban az időben élünk, hogy mindenki elsősorban a saját tetteiért felel. Túl sokan, túl sokat, túl sokszor veszítettek, és ami a legszomorúbb, hogy sajnos a legtöbben még mindig nem értik, hogy mi az oka.

Egy oldalról a felügyeletet és a csaló szolgáltatókat hibáztatják. Teljesen jogos. DE, a hibáztatástól még senki nem kapta vissza a pénzét!

Nem lenne jobb, ha nem is kerültek volna bele a problémába?

A következő 7 bűn azokról a tipikus hibákról szól, amik egyesével, de jellemzően inkább halmozottan felelnek a súlyos veszteségekért.

A pénzügyi bűnök:

  1. Mohóság
  2. Restség
  3. Felelőtlenség
  4. Tekintélyelvűség
  5. Naivitás
  6. Tájékozatlanság
  7. Céltalanság

A cikksorozat, hétről hétre fogja feldolgozni a bűnöket.

Magára ismert az egyik bűnben?

Ne féljen, nincs vele egyedül!

Mindannyian követünk el hibákat, a fontos, hogy tanuljunk belőle és rájöjjünk azokra a tanulságokra, amik segítenek elkerülni, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg.

Kövese a cikkeket, hogy tanulhasson belőle. Sok sikert hozzá!

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!