Skip to main content

Mibe fektessek 1 milliót?

Ó, ha annyiszor kaptunk volna egy Forintot, ahányszor ezt megkérdezték tőlünk… Egyszerű kérdés, de mégse lehet rá félmondatos közhelyekkel válaszolni. Kicsit olyan ez, mint a „Mi az élet értelme?”

Egy kérdés ezer másikat szül.

És ez jól is van így. Nincsenek fekete-fehér válaszok. Önismeretre, célokra, kockázatvállalásra van szükség hozzá.

Ezt azért is hangsúlyozzuk, mert nem lehet a kereskedelmi bankok gyakorlatának megfelelően 3 skatulyába tuszkolni befektetők milliót, ahogyan 3 ruhával sem lehetne 5 millió nőnek kielégíteni az öltözködési vagy éppen önkifejezési igényét.

Szóval sok jó kérdés kell ahhoz, hogy a címben szereplő fő kérdésekre választ kapjunk.

Nem elég csak azt a kérdést feltenni magunkba, hogy mibe fektessek 1 milliót? Érdemes felmérni még azt is, hogy milyen ismeretei vannak a befektetésekről, akár hazai, akár nemzetközi vonatkozásban.

Hosszabban a Pénz Beszél műsorunkból ismerheti meg vezető privát bankárjaink évtizedes tapasztalatain nyugvó tanácsait. Kötelező, mielőtt bárhova pénzt helyezne el.

Itt tudja megnézni a teljes mibe fektessek 1 milliót? adást:

 

A teljesség igénye nélkül, íme néhány röviden a műsorból. Privát bankárként is ezt a megközelítést használjuk.

Lehetőségek: – mekkora összeget tud befektetni –
Az első 1 milliót? Az egyetlen 1 milliót? (soha nem lesz több)
Havi 1 milliót? Egy milliót a sok közül? 1 millió euro?

Alapszabály: Minél nagyobb szüksége van a pénzre, annál kevésbé rizikózzunk vele. A személyes és családja vésztartalékát soha ne kockáztassa!

Célok? – milyen időtávra szeretne befektetni –
Nyugdíjra rakna félre? Gyerekek jövőjére? Esetleg házat szeretne venni belőle?

Alapszabály: Ha maradéktalanul szüksége van a pénzére 1-2 éves fix határidőn belül (pl. Házat vásárol), csak a legbiztonságosabb befektetések között válasszon.

Igények? – hozam/kockázat –
Ez elsősorban a hozamról és a kockázatról szól, de lehetnek speciális elvárásaink is. Értékálló devizában tartaná megtakarításait? Fenntartható fejlődésnek megfelelő befektetést választana?

Alapszabály: Magasabb haszon = magasabb kockázat.

Amikor a három alapvető kérdéskört kifejtettük, akkor kezdünk csak el konkrét befektetéseket nézni. Pont úgy ahogy a téglákat is csak az alapozás után kezdjük el felrakni.

Ezt követően egy hozzáértő tanácsadó pár óra alatt összeállít egy portfóliót.

Ennél a lépésnél már figyelembe kell venni a piaci lehetőségeket is.

A konkrét befektetésekről a Pénz Beszél soron következő műsorából tudhat meg többet.

mm

Tátrai Csaba

Az elmúlt évek során átfogó tapasztalatot szereztem a legtöbb befektetési piacon, amely tapasztalatok az InwestMentors létrejöttét és működését nagy mértékben meghatározzák. Tapasztalatom szerint a sikeres pénzügyi tanácsadás a következő pilléreken nyugszik: mély, átfogó szakmai tudás, globális pénzügyi szemlélet, kockázati kontroll, bizalmi viszony ügyfeleimmel. Innovatív megoldásaink által szeretnénk hazánk pénzpiacának letisztultabb és átláthatóbb formát adni. Büszke vagyok eddig elért sikereinkre, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörünk visszajelzései igazolnak.   Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!