Biztosan Ön is ismeri azt a bizonyos AHA érzést, amikor egy jól irányzott információnak köszönhetően hirtelen javulást tud eredményezni életében.

Ahogy az élet számos területén, úgy a pénzügyekben is megtalálhatóak ezek a nagyszerű trükkök és újdonságok, ezek közül is kiemelkedő a Tartós befektetési számla (TBSZ számla)amely által megspórolhatja befektetésének a hosszú évek során felhalmozott nyereségének adóját.

Ön hallott már róla?

Ez a legegyszerűbb és legbiztosabb profitnövelő eszköz, amely az Ön számára is elérhető, de mégis alig ismerik az emberek. Ami még megdöbbentőbb, azok, akik ismerik, többségében nem használják.

Az OTP 2012-ben végzett egy felmérést, amiből az derült ki, hogy 10-ből 9 ember nem használja ki az adómentes számlával járó előnyöket. Amikor erről először olvastam, nem akartam elhinni, hiszen potya pénzről van szó.

Miért ne tartana rá igényt valaki?

Majd a közelmúltban történt az InwestMentors életében is egy fontos változás: több évnyi küzdelem után, végre az osztrák Partner Bank lett az első olyan külföldi bank, ahol elérhető az adómentesség lehetőségét biztosító TBSZ számla.

Arra gondoltam, hogy eddig azért nem kérdezték a befektetők, hogy elérhető-e, mert látták, hogy adóval is jobb eredményt tudnak majd elérni, mint a hazai bankoknál és biztosítóknál. De a lepel azután hullt csak le, hogy csillogó szemmel elkezdtem mesélni, hogy végre osztrák bankbiztonság mellett, adómentesen is tud futni a befektetése.

Az első visszajelzések:

„Soha nem hallottam még róla és fogalmam sincs, hogy micsoda”

„Azt hittem, hogy egyébként sem kell külföldön adóznom”

„Mintha hallottam volna már róla, de még nem használtam”

Saját méréseink szerint a nálunk megforduló befektetők 60%-a még soha nem hallott róla, 90%-a pedig soha nem is használta. Csupán az egy tizede a befektetőknek van tisztába a lehetőséggel, hogyan tudja adófizetés nélkül növelni a profitját.

Meglepő, hogy a tájékozottság nem függ össze az anyagi helyzettel. A több tízmilliós megtakarítással rendelkezők ugyanúgy kihagyják, mint azok, akik csak néhány százezre van félrerakva.

Miért nem ismerik az emberek?

A legtöbben kizárólag akkor foglalkoznak a megtakarításaikkal, amikor lekötnek egy betétet vagy vásárolnak egy alapot vagy állampapírt. Mivel komolyabb felkészülés nincs a döntés mögött, a teljes adó téma kiszorul az érdeklődés köréből.

Ezzel még nem is lenne gond, hiszen senki nem születik pénzügyi szakértőnek és nincsenek is látomásai jogszabályokkal. A hiányzó ismereteket egy hozzáértő tanácsadónak kellene átadnia. Egy bank lakossági pultjánál erre nem szoktak időt fordítani.

Ha mégis felajánlják, a befektetők hezitálni szoktak és ritkán segítenek részleteibe is elmagyarázni, hogy eloszlathassák a hamis kételyeket.

Miért nem használja, aki ismeri?

Ma már alapvető igény, hogy bármikor hozzáférhess a pénzedhez. Leszámítva néhány speciális esetet, amikor házat vagy autót akarsz venni, a rövidtávú lekötés nem azért történik, mert ténylegesen szükséged van a pénzre. A lehetőségét akarod fenntartani, hogy bármikor hozzáférhess különösebb költségek* és hosszabb idő nélkül.

Ezért itt fontos kitérni a legnépszerűbb félreértésre:

A TBSZ számlán lévő pénzhez bármikor hozzáférhet a lejárati időn belül is. Ha úgy alakul, hogy fel kell bontania idő előtt, egyszerűen csak visszatér a normál adózásba.

Ha extra költségek nélkül hozzáférhet bármikor a megtakarításához, de teljesen adómentessé válik 5 év után, belevágna?

Mondom másképp:

Van egy lehetőség, amivel megtudja növelni 15%-al befektetéseid hozamát. Az előnyét leghamarabb 3 év múlva tudja érezni, hátránya és költsége nincs. Érdekli a lehetőség? 

Mennyi összegről is van szó?

Magyarországon az értékpapírokból származó nyereség után személyi jövedelemadót kell fizetnie, aminek mértéke 15%.

Ez azt jelenti, hogy 6%-os hozamnál 0,9% az adó. A tényleges bevétele így csak 5,1%.

Az adóban az a legrosszabb, hogy kötelező. Ennek megléte eddig azért nem lehetett annyira feltűnő az Ön számára, mert azt a számlavezető bank/brókercég automatikusan levonja a nyereségéből.

 

1 hét Thaiföldi nyaralás a tét!

5 millió Forint összegű befektetésnél a fent említett adó 5 év alatt 249151 Ft. Ennyi pénzből kijön egy 1 hetes thaiföldi utazás, szállással, repülővel és reggelivel együtt.

Hosszabb idő alatt az adóra kifizetett pénz egyre csak fokozódik, míg végül milliós összeget is felemészthet.

 

Nézzük mindezt a számok nyelvén:

5 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 249.151 Forint

10 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 568.654 Forint

15 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 978.376 Forint

20 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 1.503.791 Forint

TBSZ (Tartós Befektetési Számla) egy olyan értékpapírszámla, amin a 3. megtakarítási év után csökkentett adóval (már csak 10% a kamatadó), 5. év után pedig adómentesen férhet hozzá a befektetéseinek hozamaihoz. Ennek a számlának több jeles tulajdonsága közül talán az egyik legjelentősebb, hogy a kihasználásával nem kell lemondania pénze hozzáférhetőségéről!

Befektetéséhez bármikor hozzáférhet, viszont a feljebb taglalt időszakokon túl kamatadó mentességgel ajándékozzák meg Önt. Előnyös üzlet!

 

Feltennénk egy egyszerű kérdést:

Ha extra költségek nélkül, bármikor hozzáférhet a megtakarításához, ami teljesen adómentessé válik már 5 év után, kihasználná?

Ha a válasza IGEN, akkor olvasson tovább.

 

Annak érdekében, hogy már ebben az évben adómentessé tegyük befektetését egyre kevesebb idő áll a rendelkezésünkre. December 31.-én záródik az idei gyűjtőév, amely határidőn belül a rákövetkező 5 évre adómentessé tesszük az Ön befektetését is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogy személyre szabott portfólióján keresztül mekkora kamatot érhet el, amelyből 0% adót kell befizetnie!