Skip to main content

Biztosan Ön is ismeri azt a bizonyos AHA érzést, amikor egy jól irányzott információnak köszönhetően hirtelen javulást tud eredményezni életében.

Ahogy az élet számos területén, úgy a pénzügyekben is megtalálhatóak ezek a nagyszerű trükkök és újdonságok, ezek közül is kiemelkedő a Tartós befektetési számla (TBSZ számla)amely által megspórolhatja befektetésének a hosszú évek során felhalmozott nyereségének adóját.

Ön hallott már róla?

Ez a legegyszerűbb és legbiztosabb profitnövelő eszköz, amely az Ön számára is elérhető, de mégis alig ismerik az emberek. Ami még megdöbbentőbb, azok, akik ismerik, többségében nem használják.

Az OTP 2012-ben végzett egy felmérést, amiből az derült ki, hogy 10-ből 9 ember nem használja ki az adómentes számlával járó előnyöket. Amikor erről először olvastam, nem akartam elhinni, hiszen potya pénzről van szó.

Miért ne tartana rá igényt valaki?

Majd a közelmúltban történt az InwestMentors életében is egy fontos változás: több évnyi küzdelem után, végre az osztrák Partner Bank lett az első olyan külföldi bank, ahol elérhető az adómentesség lehetőségét biztosító TBSZ számla.

Arra gondoltam, hogy eddig azért nem kérdezték a befektetők, hogy elérhető-e, mert látták, hogy adóval is jobb eredményt tudnak majd elérni, mint a hazai bankoknál és biztosítóknál. De a lepel azután hullt csak le, hogy csillogó szemmel elkezdtem mesélni, hogy végre osztrák bankbiztonság mellett, adómentesen is tud futni a befektetése.

Az első visszajelzések:

„Soha nem hallottam még róla és fogalmam sincs, hogy micsoda”

„Azt hittem, hogy egyébként sem kell külföldön adóznom”

„Mintha hallottam volna már róla, de még nem használtam”

Saját méréseink szerint a nálunk megforduló befektetők 60%-a még soha nem hallott róla, 90%-a pedig soha nem is használta. Csupán az egy tizede a befektetőknek van tisztába a lehetőséggel, hogyan tudja adófizetés nélkül növelni a profitját.

Meglepő, hogy a tájékozottság nem függ össze az anyagi helyzettel. A több tízmilliós megtakarítással rendelkezők ugyanúgy kihagyják, mint azok, akik csak néhány százezre van félrerakva.

Miért nem ismerik az emberek?

A legtöbben kizárólag akkor foglalkoznak a megtakarításaikkal, amikor lekötnek egy betétet vagy vásárolnak egy alapot vagy állampapírt. Mivel komolyabb felkészülés nincs a döntés mögött, a teljes adó téma kiszorul az érdeklődés köréből.

Ezzel még nem is lenne gond, hiszen senki nem születik pénzügyi szakértőnek és nincsenek is látomásai jogszabályokkal. A hiányzó ismereteket egy hozzáértő tanácsadónak kellene átadnia. Egy bank lakossági pultjánál erre nem szoktak időt fordítani.

Ha mégis felajánlják, a befektetők hezitálni szoktak és ritkán segítenek részleteibe is elmagyarázni, hogy eloszlathassák a hamis kételyeket.

Miért nem használja, aki ismeri?

Ma már alapvető igény, hogy bármikor hozzáférhess a pénzedhez. Leszámítva néhány speciális esetet, amikor házat vagy autót akarsz venni, a rövidtávú lekötés nem azért történik, mert ténylegesen szükséged van a pénzre. A lehetőségét akarod fenntartani, hogy bármikor hozzáférhess különösebb költségek* és hosszabb idő nélkül.

Ezért itt fontos kitérni a legnépszerűbb félreértésre:

A TBSZ számlán lévő pénzhez bármikor hozzáférhet a lejárati időn belül is. Ha úgy alakul, hogy fel kell bontania idő előtt, egyszerűen csak visszatér a normál adózásba.

Ha extra költségek nélkül hozzáférhet bármikor a megtakarításához, de teljesen adómentessé válik 5 év után, belevágna?

Mondom másképp:

Van egy lehetőség, amivel megtudja növelni 15%-al befektetéseid hozamát. Az előnyét leghamarabb 3 év múlva tudja érezni, hátránya és költsége nincs. Érdekli a lehetőség? 

Mennyi összegről is van szó?

Magyarországon az értékpapírokból származó nyereség után személyi jövedelemadót kell fizetnie, aminek mértéke 15%.

Ez azt jelenti, hogy 6%-os hozamnál 0,9% az adó. A tényleges bevétele így csak 5,1%.

Az adóban az a legrosszabb, hogy kötelező. Ennek megléte eddig azért nem lehetett annyira feltűnő az Ön számára, mert azt a számlavezető bank/brókercég automatikusan levonja a nyereségéből.

 

1 hét Thaiföldi nyaralás a tét!

5 millió Forint összegű befektetésnél a fent említett adó 5 év alatt 249151 Ft. Ennyi pénzből kijön egy 1 hetes thaiföldi utazás, szállással, repülővel és reggelivel együtt.

Hosszabb idő alatt az adóra kifizetett pénz egyre csak fokozódik, míg végül milliós összeget is felemészthet.

 

Nézzük mindezt a számok nyelvén:

5 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 249.151 Forint

10 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 568.654 Forint

15 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 978.376 Forint

20 év alatt 6% nyereség esetén az adó mértéke: 1.503.791 Forint

TBSZ (Tartós Befektetési Számla) egy olyan értékpapírszámla, amin a 3. megtakarítási év után csökkentett adóval (már csak 10% a kamatadó), 5. év után pedig adómentesen férhet hozzá a befektetéseinek hozamaihoz. Ennek a számlának több jeles tulajdonsága közül talán az egyik legjelentősebb, hogy a kihasználásával nem kell lemondania pénze hozzáférhetőségéről!

Befektetéséhez bármikor hozzáférhet, viszont a feljebb taglalt időszakokon túl kamatadó mentességgel ajándékozzák meg Önt. Előnyös üzlet!

 

Feltennénk egy egyszerű kérdést:

Ha extra költségek nélkül, bármikor hozzáférhet a megtakarításához, ami teljesen adómentessé válik már 5 év után, kihasználná?

Ha a válasza IGEN, akkor olvasson tovább.

 

Annak érdekében, hogy már ebben az évben adómentessé tegyük befektetését egyre kevesebb idő áll a rendelkezésünkre. December 31.-én záródik az idei gyűjtőév, amely határidőn belül a rákövetkező 5 évre adómentessé tesszük az Ön befektetését is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogy személyre szabott portfólióján keresztül mekkora kamatot érhet el, amelyből 0% adót kell befizetnie! 

mm

Tátrai Csaba

Az elmúlt évek során átfogó tapasztalatot szereztem a legtöbb befektetési piacon, amely tapasztalatok az InwestMentors létrejöttét és működését nagy mértékben meghatározzák. Tapasztalatom szerint a sikeres pénzügyi tanácsadás a következő pilléreken nyugszik: mély, átfogó szakmai tudás, globális pénzügyi szemlélet, kockázati kontroll, bizalmi viszony ügyfeleimmel. Innovatív megoldásaink által szeretnénk hazánk pénzpiacának letisztultabb és átláthatóbb formát adni. Büszke vagyok eddig elért sikereinkre, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörünk visszajelzései igazolnak.   Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!