Skip to main content

Svájc a világ egyik legbiztonságosabb országa, hitelminősítők szerint egyöntetűen AAA besorolás alatt van.

Emiatt sokan menedékként tekintenek rá és rengeteg pénz érkezik be az országba. Köszönhetően a nagy bizalomnak annyira olcsón tud hitelt felvenni, hogy kénytelen negatív kamatot használni azért, hogy ne vásároljanak túl sokan frankot.

Miközben küszködik a világ a nulla körüli, bizonyos helyeken pedig negatív kamatok miatt, volt egy svájci állampapír, amivel nem egészen egy év alatt 32% hozamot lehetett elérni.

Mutatom:

Az öröm azonban nem tartott sokáig mert a világ egyik legbiztonságosabb kötvényével nem csak nyerni, hanem veszíteni is lehetett -15,2%-t.

http://www.boerse-berlin.com/index.php/Bonds?isin=CH0224397007

Mindez inverzen mozgott a 10 éves kötvények kamataival

Ahogy megnőtt a kamat, úgy csökkent az árfolyam.

 

fotó: flickr

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!