Skip to main content

INDÍTÁSHOZ KATTINTSON A VIDEÓRA!


Einstein egyszer azt mondta, hogy a világ legnagyobb matematikai felfedezése a kamatos kamat. Aki érti, az kapja. Aki nem érti, az fizeti.

A szakértelmet a mai világ példátlan módon jutalmazza, miközben a pénzügyi tájékozatlanság következményei is példátlanul súlyosak. Aki ma nem tanul meg bánni helyesen a pénzzel, az a jövőben fizeti meg kamatostul az árát.

Évtizedeket töltenek el az emberek, hogy összegyűjtsék értékes megtakarításukat. Keményen dolgoznak és folyamatosan képzik magukat, hogy jók legyenek abban, amivel pénzt keresnek. A pénz eredményes használatának megtanulására viszont már nem hajlandók időt áldozni.

Ez olyan, mint ha évekig gyűjtene a gyerekkora óta vágyott sportkocsira. Több száz modellt is megnéz, mielőtt kiválaszt egyet. Gondosan felújítja, lefényezi, áthúzza még a kárpitot is, hogy új illata legyen. Amikor kész van, kirakja az udvarra és vár. Egy évet, kettőt, ötöt, tízet. Közben nem vezeti, nem ápolja, nem tisztítja. Van, hogy évekig rá se néz. Hát volt értelme ennyi időt szánni rá, hogy megszerezze? 

A pénzügyi intelligenciának a hiánya társadalmi probléma, amit a saját bőrén is érez. 

5-ből 4 befektető nem érzi gyanúsnak a 9% hozam ígéretét, sőt, sokan csak a 20% feletti hozamnál kezdenek el gyanakodni, miközben az amerikai tőzsdék elmúlt 90 éves nettó átlageredménye csupán 9,5% volt. Más részről a legnépszerűbb bankbetét és állampapír befektetésektől milliók szenvednek el biztos veszteséget az inflációval szemben.

 

A sikeres és sikertelen befektetőt a tájékozottság választja el egymástól.

Őszinte leszek Önhöz, nem hiszek abban, hogy rá lehet venni az embereket arra, hogy elolvassanak pár ezer oldalnyi hasznos szakirodalmat mielőtt befektetnének. Pedig ha így tennének, teli lenne eredményes befektetőkkel az ország.

 

Ami viszont mindenkinél működik, az az apró, de rendszeres lépések.

Szánjon hetente 10 percet arra, hogy jobb befektetővé váljon. Az InwestBlog youtube csatornájára minden héten feltöltünk egy rövid videót, ami közérthető formában segít megismerni a sikeres befektetés alapvető szabályait.

Nincs más dolga, mint feliratkozni és megnézni a megjelenő ismereteket. Biztos lehet benne, hogy ha annyi időt szán hetente a pénzügyi ismeretei bővítésére, mint amennyit fogmosásra vagy körömlakkozásra, jobb döntéseket fog hozni és gazdagabb ember lesz.

Tartson velünk ezen az izgalmas úton, és iratkozzon fel a csatornára.

mm

Horváth Attila

Tíz éve a befektetések varázslatos világában. 5 évig egy alap vezető elemzőjeként, majd tőkepiac, végül az InwestMentors vezető privát bankáraként úgy érzem, most tudok a legtöbb értéket adni. Hiszek abban, hogy a jó befektetés olyan, mint egy igényes, személyre szabott öltöny, a tudás pedig kinyitja a lehetőségek kapuját. Miben tudok segíteni? Igényekre fókuszálni + lehetőségeket felkutatni + jobb döntést hozni = stabil és tervezhető pénzügyi jövőt teremteni. Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!