Skip to main content

Válság.

Ettől a szótól a legtöbb magyarnak összerándul a gyomra. Tudom, tudom, a 2008-2009-es sok szempontból fájó volt, kihatással volt mindannyiunk életére. Így nem kellene csodálkozni azon, ha túlnyomórészt csak készpénzben, pénzpiaci alapban, vagy állampapírban tartjuk a megtakarításainkat, még akkor is, ha a legtöbb esetben maximum infláció körül teljesít. 

Éppen a kézzelfoghatósága és a tradíciója miatt hazánkban is népszerű befektetési eszköznek számít az arany.

Több mint 6000 éve a legkeresettebb értéktárgy. Napjainkra már inkább a hosszútávú, akár a generációkon átívelő vagyon felépítése miatt keresik.

Mint azt korábbi leveleinkben is taglaltuk, az értékpapír megtakarításokkal rövidebb életcélokat is el tud érni.

Az arany árfolyama a válságok és háborúk során jellemzően ellentétes irányba mozdul, mint az értékpapíroké, tehát sok esetben erősödés tapasztalható, ezért válságfémnek is becézik.

Mi befolyásolhatja az arany árfolyamát?

  • Az arany kitermelésének mértéke,
  • A kereslet, kínálat mértéke,
  • Aktuális gazdasági helyzet (konjunktúra/recesszió).

Ami az előnye, az a hátránya is egyben: a megvásárlásával Ön nem fog se kamatot, se osztalékot kapni, ráadásul közép-hosszútávon az értékpapírok jelentős árfolyam nyereséget érhetnek el. Az arany árfolyama sokat emelkedett a válság során (1899/uncia, 1 uncia= 28,3495 gramm), azonban a helyzet orvoslásával együtt a mélybe, 1100-1300 szint közé süllyedt.

A fizikai arany tárolása pénzbe kerül (ha nem Ön gondoskodik róla), így kizárólag az értékállóságában bízhat a visszaváltásakor.

Mire ügyeljen az arany vásárlása esetén?

Nem mind arany, ami fénylik! Az egyik legfontosabb szabály, hogy kizárólag ellenőrzött helyről szabad vásárolnia. A származási hely egyben a nemzetközi garanciát és a minőséget is jelenti, amit mindenhol elfogadnak.

Európán belül a legmagasabb kvalitásnak Svájc, illetve Ausztria örvend, „Good Delivery” minőségben.

arany befektetés Ausztriában

Arany befektetés Ausztriában!

Az Partner Bankon keresztül már Magyarországról is elindíthatja arany befektetését Ausztriában, akár rendszeres, havi szintű megtakarítás vagy egyösszegű fizikai arany megvásárlásával, mindezt magyar nyelven!

Osztrák Banki hátterünk a legjobb minőségű 999,9 finomságú, 24 karátos aranyat vásárol az Ön számára, egyenesen az Osztrák pénzverdéből.

A megtakarítása Linzben, a bank székhelyén külön dedikált széfben kerül megőrzésre, de bármikor kézbe is tudja venni, haza tudja vinni.

Hogyan tudja elindítani arany befektetését Ausztriában?

Arany befektetés Ausztriában már havi 100 EUR (kb. 35000 HUF) összegtől elérhető.

A megtakarítása ellenőrzött körülmények között történik és költségnél átlagolási hatást érvényesítünk, amely során az alacsony árfolyamnál több arany kerül megvásárlásra, így magasabb hozam érhető el.

Arany számlájára online felületén keresztül napi 24 órában rálát.

A Covid-19 járványhelyzet miatt az arany ára rendkívüli szárnyalásba kezdett. 2020-ban már biztos, hogy a világgazdaság recesszióba süllyed. Amennyiben a 2008-as hitelválsághoz vagy a a 2000-es dotcom lufihoz hasonló elmozdulások következnek be az arany árfolyamában, az érintett befektetők lehetnek a legnagyobb nyertesei a válságnak. 2008-at követő években +140%at emelkedett az arany árfolyama, 2000 után pedig 180%-ot.

Természetesen itt se feledkezzünk meg a portfólió diverzifikációjáról, tehát a különböző eszközök összeállításáról , tehát az arany kitettségnek szenteljen 10-15%-ot.

mm

Tátrai Csaba

Az elmúlt évek során átfogó tapasztalatot szereztem a legtöbb befektetési piacon, amely tapasztalatok az InwestMentors létrejöttét és működését nagy mértékben meghatározzák. Tapasztalatom szerint a sikeres pénzügyi tanácsadás a következő pilléreken nyugszik: mély, átfogó szakmai tudás, globális pénzügyi szemlélet, kockázati kontroll, bizalmi viszony ügyfeleimmel. Innovatív megoldásaink által szeretnénk hazánk pénzpiacának letisztultabb és átláthatóbb formát adni. Büszke vagyok eddig elért sikereinkre, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörünk visszajelzései igazolnak.   Írok a szerzőnek | Konzultációra jelentkezem

Küldjön üzentet!