Válság.

Ettől a szótól a legtöbb magyarnak összerándul a gyomra. Tudom, tudom, a 2008-2009-es sok szempontból fájó volt, kihatással volt mindannyiunk életére. Így nem kellene csodálkozni azon, ha túlnyomórészt csak készpénzben, vagy biztonságos eszközben tartjuk a megtakarításainkat, még akkor is, ha nem hoz semmit…

Éppen a kézzelfoghatósága és a tradíciója miatt hazánkban is rendkívül népszerű befektetési eszköznek számít az arany.

Több mint 6000 éve a legkeresettebb értéktárgy. Napjainkra már inkább a hosszútávú, akár a generációkon átívelő vagyon felépítése miatt keresik.

Mint azt korábbi leveleinkben is taglaltuk, az értékpapír megtakarításokkal rövidebb életcélokat is el tud érni.

Az arany árfolyama a válságok során jellemzően ellentétes irányba mozdul, mint az értékpapíroké, tehát sok esetben erősödés tapasztalható, ezért válságfémnek is becézik.

Mi befolyásolhatja az arany árfolyamát?

  • Az arany kitermelésének mértéke,
  • A kereslet, kínálat mértéke,
  • Aktuális gazdasági helyzet (konjunktúra/recesszió).

Ami az előnye, az a hátránya is egyben: a megvásárlásával Ön nem fog se kamatot, se osztalékot kapni, ráadásul közép-hosszútávon az értékpapírok jelentős árfolyam nyereséget érhetnek el. Az arany árfolyama sokat emelkedett a válság során (1899/uncia, 1 uncia= 28,3495 gramm), azonban a helyzet orvoslásával együtt a mélybe, 1100-1300 szint közé süllyedt.

A fizikai arany tárolása pénzbe kerül (ha nem Ön gondoskodik róla), így kizárólag az értékállóságában bízhat a visszaváltásakor.

Mire ügyeljen az arany vásárlása esetén?

Nem mind arany, ami fénylik! Az egyik legfontosabb szabály, hogy kizárólag ellenőrzött helyről szabad vásárolnia. A származási hely egyben a nemzetközi garanciát és a minőséget is jelenti, amit mindenhol elfogadnak.

Európán belül a legmagasabb kvalitásnak Svájc, illetve Ausztria örvend, „Good Delivery” minőségben.

 

Az osztrák Partner Bankon keresztül már Magyarországról is elindíthatja arany megtakarítását, magyar nyelven! Banki hátterünk a legjobb minőségű 999,9 finomságú, 24 karátos aranyat vásárol az Ön számára, egyenesen az Osztrák pénzverdéből.

A megtakarítása Linzben, a bank székhelyén külön dedikált széfben kerül megőrzésre, de bármikor kézbe is tudja venni, haza tudja vinni.

Hogyan tud aranyban megtakarítani?

A megtakarítás már havi 100 EUR (kb. 32000 HUF) összegtől elérhető.

A megtakarítása ellenőrzött körülmények között történik és költségnél átlagolási hatást érvényesítünk, amely során az alacsony árfolyamnál több arany kerül megvásárlásra, így magasabb hozam érhető el.

Arany számlájára online felületén keresztül napi 24 órában rálát.

1-2 éven belül, ha a világgazdaság újra recesszióba süllyed (ami a kapitalizmus természetes folyamata), megint előtérbe kerül az arany, mint befektetés. Az erősödő érdeklődés elkezdi felnyomni az árfolyamokat. Természetesen itt se feledkezzünk meg a portfólió szétosztásáról, tehát az arany kitettségnek szenteljen 10-15%-ot.